Ποδηλασία – Richmond 2015: Εκτός παγκοσμίου πρωτάθληματος ο Cancellara

Η απουσία του Fabian Cancellara σίγουρα δημιουργεί κενό στην ομάδα της Trek Factory Racing για την ομαδική χρονομέτρηση αλλά και στο ρόστερ της Ελβετίας για τον ατομικό αγώνα χρονομέτρησης και δρόμου.

Ο Ελβετός ποδηλάτης έσπασε δύο σπονδύλους μετά από πτώση στο E3 Harelbeke τον περασμένο Μάρτιο κι ενώ ανάρρωσε και ξαναβρήκε τη φόρμα του για το Tour de France, φορώντας την κίτρινη φανέλα στο δεύτερο ετάπ, ωστόσο οι ατυχίες του συνεχίστηκαν όταν ενεπλάκη σε ένα ατύχημα την επόμενη ημέρα με αποτέλεσμα να υποστεί δύο κατάγματα στη μέση και να αποχωρήσει από τον αγώνα.

Στην Etixx-QuickStep o Jungels

Η ομάδα της Etixx-QuickStep ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον δύο φορές πρωταθλητή Λουξεμβούργου, Bob Jungels, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Jungels βρίσκεται με την ίδια ομάδα από το 2013 όταν έγινε επαγγελματίας με την τότε RadioShack-Leopard να μετονομάζεται σε Trek Factory Racing την επόμενη χρονιά. Στις μεγάλες του επιτυχίες περιλαμβάνεται ο τίτλος στο φετινό Etoile de Bessèges, οι τέσσερις εθνικοί τίτλοι στη χρονομέτρηση και ένα ετάπ στο γύρο Λουξεμβούργου το 2013.

Εκτός Αγώνων Κοινοπολιτείας η ποδηλασία πίστας;

Η ποδηλασία πίστας κινδυνεύει να μείνει εκτός προγράμματος από τη διοργάνωση του 2022 στο Durban εκτός κι αν βρεθούν περισσότερα χρήματα για να κατασκευαστεί νέο ποδηλατοδρόμιο στη Νότια Αφρική.

Η ποδηλασία πίστας βρίσκεται στο πρόγραμμα της διοργάνωσης από το 1934 ωστόσο παραμένει ένα προαιρετικό άθλημα με τους εκπροσώπους της Νότιας Αφρικής δηλώνουν ότι είναι πιθανή η απουσία του το 2022.

Το Durban, το οποίο ανακοινώθηκε σήμερα ως η πρώτη αφρικανική πόλη που θα διοργανώσει τους Αγώνες Κοινοπολιτείας, δεν διαθέτει ποδηλατοδρόμιο, ενώ οι Νοτιοαφρικανοί θέλουν τη βοήθεια της UCI για την κάλυψη του κόστους κατασκευής.

Αν η ποδηλασία πίστας βγει από το πρόγραμμα, η απώλεια θα γίνει περισσότερη αισθητή στην Αυστραλία, την Αγγλία και τη Νέα Ζηλανδία, οι οποίες κυριαρχούν και έχουν μοιραστεί τα 13 χρυσά μετάλλια που απονεμήθηκαν στην προηγούμενη διοργάνωση, πέρσι στη Σκωτία.