Ποδηλασία – Open Marathon MTB: Ξεκίνημα από τη Σαλαμίνα

Η αυλαία για την ορεινή ποδηλασία, ανοίγει την ερχόμενη Κυριακή (02.02) στα Κανάκια Σαλαμίνας όπου και θα διεξαχθεί το Open Marathon MTB υπό την αιγίδα του Δήμου του Ν.Π.Δ.Δ., Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π. και φυσικά του Α.Σ. Πρωτέας.

Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ουσιαστικά μία πρόβα τζενεράλε για τους ποδηλάτες στα πλαίσια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας κι αυτό γιατί η διαδρομή είναι στο 70% του μεγάλου ραντεβού στα τέλη Μαρτίου (23.03) που θα πραγματοποιηθεί στην απαιτητική διαδρομή της Σαλαμίνας.

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε τέσσερις κατηγορίες Α1 (16-29 ετών), Α2 (30-39 ετών), Αplus (40+ετών) και Γυναικών (από 18 και άνω). Οι συμμετοχές στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail: info@proteascycling.gr ή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Α.Σ. Πρωτέας http://www.proteascycling.gr/register/ είναι ανοικτές μέχρι την Παρασκευή (31.02).

Ωστόσο όσοι δεν προλάβουν να δηλώσουν συμμετοχή με τους παραπάνω τρόπους μπορούν να το κάνουν ακόμα και λίγο πριν την έναρξη της διοργάνωσης στη γραμματεία των αγώνων.

Η διαδρομή θα είναι μία στροφή των 30χλμ. και θα διεξαχθεί μέσα σε αγροτικούς δρόμους, αλλά και σε μονοπάτια.

Για τον πρώτο αγώνα της σεζόν μίλησε στο othersportsnews.gr o πρόεδρος του Α.Σ.Πρωτέας και έφορος της Εθνικής ομάδας ορεινής ποδηλασίας κ. Γιάννης Παττές.
«Ξεκινάει η νέα σεζόν για την ορεινή ποδηλασία με έναν αγώνα που χαρακτηρίζουμε open με κύριο χαρακτηριστικό της διαδρομή η οποία είναι το 70%-80% της αντίστοιχης διαδρομής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Marathon.

Θεωρώ ότι το επίπεδο σε αυτούς του αγώνες θα είναι αρκετά υψηλό, οι συμμετοχές αναμένουμε να είναι πολλές, ωστόσο δεν γνωρίζω τι θα προκύψει από θέμα καιρικών συνθηκών. Ο καιρός για την ώρα δείχνει μικτός και απ’ ότι καταλαβαίνετε είναι ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί.

Πιστεύω όμως ότι όσοι αθλητές θέλουν να κάνουν ένα τεστ ενόψει Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα έρθουν και θα τρέξουν, εξάλλου η ορεινή ποδηλασία χρειάζεται και λίγο βροχή. Ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε καλά και θα γίνουν πολύ καλοί αγώνες».

Για τον Κυριακάτικο αγώνα, αλλά και για τις οικονομικές δυσκολίες μας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Πρωτέα κ. Παναγιώτης Μπαξεβανίδης. «Για φέτος έχουμε βάλει το πήχη λίγο ψηλότερα απ’ ότι πέρσι, περιλαμβάνοντας στην ατζέντα μας δύο αγώνες UCI. Βέβαια, τα πράγματα από οικονομικής πλευράς είναι πιο δύσκολα. Από την πλευρά μας πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε και φέτος.

Αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα χωρίς να γνωρίζουμε φυσικά στο κατά πόσο θα καταφέρουμε να υλοποιηθεί. Δηλαδή, να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερους αγώνες με περισσότερες επιτυχίες με σκοπό να δώσουμε κίνητρο στους αθλητές γιατί χωρίς κίνητρο τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα.

Ο Πρωτέας έχει χτίσει ένα καλό όνομα σε οργανωτικό επίπεδο και όσοι συμμετέχουν στους αγώνες μας φεύγουν ικανοποιημένοι κι αυτό το προφίλ θέλουμε να διατηρήσουμε και φέτος παρά τις πολλές οικονομικές δυσκολίες όπως είπα και παραπάνω.

Αρκετές εταιρείες που μας υποστήριζαν, κυρίως με υλικά μέσα, φέτος δεν θα συνεχίσουν να το κάνουν με αποτέλεσμα τα χρήματα αυτά να τα βάλουμε εμείς προκειμένου να κρατήσουμε την πολιτική που έχουμε στα πλαίσια της διοργάνωσης αρκετών αγώνων».

«Επιλέξαμε, για την έναρξη της χρονιάς, τα Κανάκια Σαλαμίνας για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου open», θα πει στο othersportsnews.gr o έφορος του Πρωτέα κ. Χρήστος Παπαμιχαήλ. «Ο αγώνας αυτός θα είναι το 70% της διαδρομής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας και είναι μία πρόβα τζενεράλε για τους ποδηλάτες.

Ουσιαστικά θα είναι ένας αναγνωριστικός αγώνας για τους αθλητές για να μάθουν τη διαδρομή έτσι ώστε να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Τα στάνταρ του συλλόγου είναι υψηλότερα σε σχέση με πέρσι στα θέματα αγώνων. Θα διοργανωθούν, όπως και πέρσι τα τέσσερα Κύπελλα, αλλά και δύο διεθνείς αγώνες UCI κατηγορίας 2. Απ’ ότι έχει δείξει η ηλεκτρονική φόρμα οι συμμετοχές αυξάνονται καθημερινά και ελπίζουμε ότι θα έχουμε αρκετούς αθλητές που θα αγωνιστούν στο open της Κυριακής».

Το othersportsnews.gr θα σας ενημερώσει για τις εξελίξεις του Open Marathon MTB με τα αποτελέσματα, ρεπορτάζ αλλά και δηλώσεις των πρωταγωνιστών των αγώνων.