Ποδηλασία – O Matthews ανανέωσε με την Orica-GreenEdge

«Για εμένα αυτή είναι η τέλεια ομάδα και δεν σκέφτομαι να πάω κάπου αλλού», είπε ο Michael Matthews ενόψει της Vuelta. «Η είσοδός μου στην ομάδα το 2012 ήταν μία τεράστια εμπειρία και από τότε η πρόοδός μου στην επαγγελματική ποδηλασία είναι κατακόρυφη. Αισθάνομαι πραγματικά άνετα στην ομάδα και το αποδεικνύουν τα αποτελέσματά μου. Έχω ακόμα μία μεγάλη χρονιά μπροστά μου τώρα αλλά ανυπομονώ για τα επόμενα δύο χρόνια και ελπίζω να συνεχίσω να βελτιώνομαι με περισσότερες νίκες».

Το Μάιο, ο Matthews ήταν μέλος της ομάδας που κέρδισε τη χρονομέτρηση στο Giro d’Italia και χαρακτήρισε αυτή τη νίκη ως το αποκορύφωμα της μέχρι στιγμής συνεργασίας του με την ομάδα.

«Ήταν ένας αληθινός στόχος για εμάς να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα. Ποτέ δεν ήμουν μέλος μίας ομάδας σε μία νίκη σε χρονομέτρηση οπότε η νίκη ως ομάδα, ειδικά σε ένα grand tour, ήταν πραγματικά μία κορυφαία στιγμή για εμένα».

Ο Matthews φόρεσε τη φανέλα του πρωτοπόρου της γενικής στο 6ο ετάπ προτού αποσυρθεί από τον αγώνα. Επιλέχθηκε για το Tour αλλά μία πτώση την παραμονή σήμαινε ότι δεν θα μπορούσε να πάρει μέρος. Στην περυσινή Vuelta, έκανε ντεμπούτο στο grand tour. Ο Matthews κέρδισε 2 ετάπ και φόρεσε επίσης την πράσινη φανέλα των σπρίντερ με την ομάδα να ελπίζει ότι θα καταφέρει να επαναλάβει τις νίκες του.

«Ο Michael είναι ένας νικητής και ένα ξεχωριστό ταλέντο στο ποδήλατο», είπε ο αγωνιστικός διευθυντής Matt White. «Φέτος έχει πετύχει πολλά και πιστεύω ότι ακόμη δεν έχουμε δει το πλήρες εύρος των ικανοτήτων του. Αυτό που είδαμε στο Giro είναι απλά ένα ακόμη παράδειγμα του πως συνεχίζει να κάνει μεγάλα βήματα στην καριέρα του σε αυτή την ομάδα.

Είναι ένας πολύ σοβαρός αθλητής και με την στήριξη που μπορούμε να του δώσουμε, θα είναι ικανός να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητές του. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε μέρος της μελλοντικής του εξέλιξης και σίγουρα είναι ένας από τους αθλητές που παρακολουθούμε όταν στοχεύουμε σε αποτελέσματα στους μεγάλους αγώνες».