Ποδηλασία – O Kittel κέρδισε το πρώτο ετάπ του γύρου Βρετανίας

Ο Marcel Kittel κέρδισε το πρώτο ετάπ του αγώνα και πήρε την 1η θέση γενικής με το Γερμανό σπρίντερ της Giant-Shimano να τερματίζει οριακά μπροστά από τους αντιπάλους του μετά από 130 χλμ. στο Liverpool. Ο Nicola Ruffoni (Bardiani-CSF)  ήταν 2ος και ο Mark Cavendish (Omega Pharma-QuickStep) 3ος.

Ο αγώνας άνοιξε με ένα criterium, 8 γύροι 13,1 χλμ γύρω από την πόλη του Liverpool. Είχαμε break στον πρώτο γύρο με τον Richard Handley (Rapha Condor JTL), τον Sonny Colbrelli (Bardiani CSF), τον Mark McNally (An Post-Chainreaction) και τον Jonathan Mould (NFTO) να δημιουργούν διαφορά περίπου 1:15 στους πρώτους γύρους η οποία αυξήθηκε στο 1:44 με 40 χλμ. να απομένουν.

To break ωστόσο δεν άντεξε και με 10 χλμ να απομένουν η διαφορά έπεσε στα 25’’. Ο Handley έμεινε πίσω με τον Manuele Boaro (Tinkoff-Saxo) να δοκιμάζει τις δυνάμεις του. Η Omega Pharma-QuickStep ηγήθηκε της καταδίωξης με τους τρεις πρωτοπόρους να κοιτούν αγχωμένα πίσω τους.

Ο Steve Cummings (BMC) ήταν ο επόμενος που επιτέθηκε, αλλά δεν άντεξε για πολύ όπως και οι τρεις ποδηλάτες που ήταν στην κορυφή.

Με 3,4 χλμ. να απομένουν το break είχε τελειώσει και ο αγώνας άρχιζε από το μηδέν. Ο Bradley Wiggins (Sky) πέρασε μπροστά και πίεσε με την στήριξη της NetApp.

Η NetApp ήταν μπροστά στο τελευταίο χιλιόμετρο προτού παραδώσει την σκυτάλη στην Giant-Shimano. Ο Kittel υπολόγισε σωστά την στιγμή που έπρεπε να αρχίσει το σπριντ με αποτέλεσμα να πάρει τη νίκη και τη φανέλα του πρωτοπόρου.