Ποδηλασία – Michal Kwiatkowski: Ο πρώτος Πολωνός παγκόσμιος πρωταθλητής

Το 2005, πριν τη νίκη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαδρίτης, ο συναθλητής του Kwiatkowski στην Omega Pharma-QuickStep , ο Boonen, είχε ήδη κερδίσει το Tour of Flanders, το Paris-Roubaix και δύο ετάπ στο Tour de France. Ο Kwiatkowski, ήταν πρωτοπόρος για δύο ημέρες στο Tirreno-Adriatico το 2013 και φόρεσε τη φανέλα του καλύτερου νέου ποδηλάτη στο Tour πέρυσι έχοντας πάρει και την 11η θέση γενικής.

Η φετινή χρονιά ήταν ακόμα καλύτερη με μία σειρά σταθερών αποτελεσμάτων σε αγώνες όπως το Tour of Britain, το Tour of Romandie και το Tour of Algarve, ενώ πήρε το πρώτο του βάθρο με την 3η θέση στο Liège-Bastogne-Liège. Ο 24χρονος Kwiatkowski, είναι στην ίδια ηλικία 24 με τον Boonen όταν ο τελευταίος ήταν στη Μαδρίτη και πήρε τη νίκη, μία νίκη που έδωσε την έμπνευση στην Πολωνό σε ηλικία 15 ετών να ασχοληθεί σοβαρά με το άθλημα.

Η επιτυχία του παράλληλα είναι μία μεγάλη στιγμή για τη χώρα του σε μία χρονιά που έχει ήδη δει τη νίκη στο Tour του συμπατριώτη του Rafal Majka και του Przemyslav Niemiec στο θρυλικό ορεινό τερματισμό της Covadonga για τη Vuelta. Ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής από την Πολωνία, ο Kwiatkowski, είναι επίσης και ο πρώτος από τη χώρα του που παίρνει μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά το αργυρό του Zbigniew Spruch στο Plouay τερματίζοντας πίσω από τον Romans Vainsteins το 2000.