Ποδηλασία – H Orica-GreenEdge επιβεβαίωσε την απόκτηση του Blythe

Ο Blythe πέρασε την σεζόν του 2010 και 2011 με την Omega Pharma προτού φορέσει τα χρώματα της BMC για δύο χρόνια. Ο ίδιος έφυγε από την αμερικανική ομάδα του WorldTour στο τέλος της περασμένης χρονιάς παρά το ότι είχε μία ακόμη σεζόν στο συμβόλαιό του συμφωνώντας με την ομάδα της NFTO που αγωνίζεται στην Continental .

Ο Βρετανός αποκτήθηκε από την GreenEdge για να ενισχύσει την ομάδα που θα έχει στην αιχμή του δόρατος δύο νέους αθλητές, τον Caleb Ewan και τον Magnus Cort.

«Προφανώς είμαι πολύ ενθουσιασμένος που πηγαίνω σε μία ομάδα αυτού του επιπέδου και πάνω από όλα που γίνομαι μέλος της Orica-GreenEdge», είπε ο Blythe ο οποίος είναι ο τρίτος Βρετανός στο ρόστερ του 2015 μαζί με τους αδερφούς Yates, τον Adam και τον Simon.

«Όλοι όσοι γνωρίζω μιλούν για την τρομερή οργάνωση της ομάδας και το καλό της κλίμα και αυτό είναι κάτι που με κάνει να ανυπομονώ να γίνω μέλος της».

Ο Blythe είπε ότι θέλει να βοηθήσει την ομάδα να αυξήσει τις 101 νίκες ενώ θέλει να πετύχει και προσωπικές επιτυχίες.

«Θα ήθελα πραγματικά να βρεθώ στα classics, αλλά θέλω επίσης να είμαι μέλος μίας επιτυχημένης ομάδας στη γενική και θα ήμουν πολύ υπερήφανος αν βοηθήσω μερικούς από τους ταχύτερους ποδηλάτες στο πλαίσιο της ομαδικής συνεργασίας», είπε ο Blythe.

«Αν καταφέρω να βρω μερικές ευκαιρίες θα ήταν επίσης κάτι εξαιρετικό, αλλά πρώτα από όλα θέλω να ανταποδώσω στην ομάδα την πίστη που μου έχει δείξει δουλεύοντας για τους σπρίντερ που έχει αποκτήσει».

Ο αγωνιστικός διευθυντής της GreenEdge, ο Matt White, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμφωνία με τον Blythe καθώς είναι ικανός να αποδώσει σε διάφορους ρόλους.

«Ο Adam θα είναι μία σπουδαία προσθήκη στην ομάδα», είπε ο White. «Σίγουρα είναι ικανός να κυνηγήσει τη νίκη για τον εαυτό του, αλλά θα έχει επίσης και ένα πολύ σημαντικό ρόλο μέσα στην ομάδα. Με την προσθήκη του Magnus Cort και του Caleb Ewan του χρόνου θα είναι ακόμα πιο σημαντική η ομαδική συνεργασία. Ο Adam είναι σπρίντερ και αυτό ακριβώς χρειάζεσαι σε αυτή τη θέση για να βοηθήσεις τον αθλητή σου να φτάσει στη νίκη. Πάνω από όλα ο Adam παραμένει πολύ νέος. Έγινε επαγγελματίας στα 19 και είμαι πεπεισμένος ότι θα είμαστε ικανοί να δούμε περισσότερη πρόοδο από εκείνον».