Ποδηλασία – Goss, Cummings και Farrar στο «ραντάρ» της MTN-Qhubeka

Οι τρεις αθλητές μένουν χωρίς συμβόλαιο στο τέλος της σεζόν με τον Goss να είναι σίγουρο ότι θα αποχωρήσει από την Orica GreenEDGE καθώς η ομάδα επιβεβαίωσε ότι δεν θα του προσφέρει νέα συμφωνία.

Η MTN-Qhubeka ενδιαφέρεται για έναν αριθμό αθλητών από την στιγμή που άνοιξε η περίοδος μεταγραφών στις αρχές του μήνα και έχει δημοσιοποιήσει το ενδιαφέρον της για τρία μεγάλα ονόματα. Η ομάδα απέκτησε τον Edvald Boasson Hagen από την Team Sky αυτή την εβδομάδα με το Νορβηγό να επιλέγει τη νοτιοαφρικανική ομάδα παρά το ενδιαφέρον της Tinkoff Saxo και άλλων ομάδων του WorldTour.

Ο μεταβατικός διευθυντής της MTN-Qhubeka, Brian Smith, έχει αποστολή την συμφωνία με τους αθλητές με τον ιδρυτή της ομάδας Douglas Ryder να επιβεβαιώνει ότι οι Goss, Farrar και Cummings βρίσκονται στο ραντάρ της ομάδας.

«Αυτά τα ονόματα είναι στη λίστα αλλά έχουμε αρκετούς υπόψην αυτή την στιγμή. Θέλουμε να διεκδικήσουμε νίκες σε ετάπ και να δείξουμε το παγκόσμιο στοιχείο της ομάδας. Πρέπει να αποκτήσουμε αθλητές που μπορούν να κερδίσουν αγώνες και μιλάμε με πολλούς χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί κάποια συμφωνία».

Ο Boasson Hagen είναι ένα τεράστιο απόκτημα για την ομάδα του ProContinental. Παρά το γεγονός ότι ο Νορβηγός είχε μία δύσκολη σεζόν παραμένει ένας από τους πιο ταλαντούχους στο μονοήμερους αγώνες και έχει αποδείξει ότι μπορεί να δουλέψει για άλλους όπως και για τον εαυτό του στους μεγαλύτερους αγώνες του κόσμου.

«Ο Boasson Hagen είναι ένας από τους καλύτερους ποδηλάτες μονοήμερων αγώνων στον κόσμο και έχει απίστευτο ταλέντο. Μπορεί να κερδίσει μερικούς μεγάλους αγώνες σε συνεργασία με τους άλλους ποδηλάτες μας και μας δίνει πολλές επιλογές».

Ο Ryder δεν ανησυχεί από την πρόσφατη απόδοση του Boasson Hagen και πιστεύει ότι ο ποδηλάτης μπορεί να διαπρέψει στο νέο του περιβάλλον.

«Δεν μετατρέπεις σε γάιδαρο ένα άλογο ιπποδρομιών και σίγουρα είναι ένα άλογο ιπποδρομιών. Πιστεύω ότι με την σωστή υποδομή και την κατάλληλη προσοχή μπορούμε να πάρουμε το μέγιστο από εκείνον. Το ίδιο συνέβη με τον Ciolek που θεωρώ ότι έχει χαθεί στην QuickStep. Ο Boasson Hagen μπορεί να καταλήξει σε μία ανάλογη κατάσταση. Με τις δομές μας και τη νοοτροπία μας πιστεύω ότι μπορεί να πετύχει και να επιστρέψει στις νίκες».

Στην Tinkoff-Saxo ο Kiserlovski

Ο Robert Kiserlovski υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Tinkoff-Saxo με τον Κροάτη να αφήνει την Trek Factory Racing, η οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή του νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος που πηγαίνω σε μία ομάδα που έχει τόσους πολλά υποσχόμενους αθλητές. Μου αρέσει η ομαδική δουλειά και ανυπομονώ για τις επόμενες δύο σεζόν. Θα είμαι έτοιμος κάθε φορά που ένας σπουδαίος πρωταθλητής όπως ο Alberto Contador χρειάζεται τη βοήθειά μου», είπε ο Kiserlovski.

Ο 28χρονος πέρασε από τις Fuji Servetto, Liquigas, Astana και Trek (την πρώην RadioShack) και τερμάτισε 10ος στο Giro d’Italia το 2010. Στον αγώνα του 2013 πήρε την 15η θέση και την 10η φέτος.

«Ο Robert είναι ένας ποδηλάτης που έχει αποδείξει την αξία του και είναι πολύ δυνατός στις ανηφόρες. Χρειαζόμαστε έναν ποδηλάτη όπως αυτόν στην ομάδα μας και είμαι ικανοποιημένος που τον υποδέχομαι στην καλύτερη ποδηλατική ομάδα του κόσμου», είπε ο Oleg Tinkov.

«Ανυπομονώ να έχω τον Robert στην ομάδα. Θα είναι σημαντικός στα Grand Tour και σε όλη τη διάρκεια της σεζόν οδηγώντας την ομάδα μας στους λόφους και τα βουνά. Όταν είναι στα καλύτερά του, είναι ένας ποδηλάτης που μπορεί να προσφέρει καθοριστική βοήθεια στους αρχηγούς μας σε κρίσιμες καταστάσεις και να αποδώσει παράλληλα και  μόνος του. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Robert θα είναι ικανός να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο στην ομάδα μας», είπε ο Bjarne Riis.

Στις αρχές του μήνα ο Luca Guercilena τόνισε: «Έχουμε μερικούς ποδηλάτες που τελειώνουν την καριέρα τους όπως ο Voigt και ο Hondo και ο Kiserlovski αποχωρεί επειδή δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία».