Ποδηλασία – Froome: «Αυτή η χρονιά μου έμαθε πολλά»

«Ήταν μία δύσκολη χρονιά αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος με τον τρόπο που εξελίχθηκαν όλα», είπε στο Sky Sports News. «Η ποδηλασία είναι πολύ απρόβλεπτη και όταν έχεις τα πάντα να δουλεύουν υπέρ σου πρέπει να αρπάξεις την ευκαιρία με τα δύο χέρια. Φέτος όμως η χρονιά με δίδαξε πολλά στο πώς να διαχειρίζομαι καταστάσεις όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά».

Μετά την κατάκτηση του Tour de France το 2013, ο Froome ήλπιζε να γίνει ο πρώτος ποδηλάτης που θα υπερασπιζόταν τον τίτλο του εδώ και σχεδόν 20 χρόνια. Το όνειρό του γνώρισε πρόωρο τέλος καθώς την πρώτη εβδομάδα μετά από μια σειρά πτώσεων υπέστη κάταγμα στον καρπό και το χέρι. Ο Froome αμέσως έστρεψε την προσοχή του στη Vuelta όπου κατετάγη δεύτερος πίσω από τον Alberto Contador.

Ο Βρετανός ποδηλάτης λέει ότι παίρνει θάρρος από το γεγονός ότι κατάφερε να επιστρέψει στο ισπανικό Grand Tour. «Πάνω από όλα είμαι χαρούμενος που μετά τα προβλήματα στο Tour και τους τραυματισμούς στην αρχή της σεζόν στη μέση, τον καρπό και το χέρι μου έχω ξεπεράσει τα πάντα. Η Vuelta ήταν η απόδειξη ότι όλοι αυτοί οι τραυματισμοί δεν πρόκειται να αποτελέσουν πρόβλημα για εμένα στο μέλλον. Η Vuelta με βοήθησε να φτάσω στο τέλος της σεζόν σε καλή φόρμα και πάλι και ελπίζω ότι θα την κρατήσω το χειμώνα».

Η σεζόν του Froome επίσημα έχει τελειώσει αν και θα κάνει μία εμφάνιση στο Saitama criteruim στην Ιαπωνία μαζί με τον Vincenzo Nibali και τον Peter Sagan. Ο 29χρονος για την επόμενη χρονιά έχει στόχο την κίτρινη φανέλα του Grand Boucle αν και η ιστορία έχει δείξει ότι είναι ευκολότερο στη θεωρία παρά στην πράξη.

«Έχοντας κερδίσει το Tour de France, όλα τα άλλα αποτελέσματα είναι μια αποτυχία. Είναι εύκολο να παρασυρθείς από αυτό το συναίσθημα αλλά στην πραγματικότητα η ποδηλασία δεν είναι τόσο ελέγξιμη ή προβλέψιμη», είπε. «Πρέπει να αντέχεις όταν τα πράγματα γίνονται σκληρά. Πρέπει να προχωράς και να συγκεντρώνεσαι στον επόμενο στόχο. Αυτό ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της εμπειρίας και αυτό ήταν που έμαθα».