Ποδηλασία – Όλο και πιο κοντά στη δημιουργία επαγγελματικής ομάδας ο Alonso

«Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέρος αυτής της νέας πορείας», είπε ο πιλότος της Ferrari. «Μπορώ να εκφράσω το πάθος μου για την ποδηλασία και την εμμονή μου με την τεχνολογία και την σχεδίαση με ανθρώπους που μου αρέσει ο τρόπος σκέψης τους. Βλέπουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας και σχεδιάζουμε να αρχίσουμε άμεσα το σχέδιο».

Ο Alonso ανέφερε επίσης τις προηγούμενες επιτυχημένες συνεργασίες του με την Oakley, τη Ferrari, τη Renault και τη McLaren ως παραδείγματα του πως η εμπειρία του θα ωφελήσει αυτή την συνεργασία.

Σήμερα ολοκληρώνεται η υποβολή αιτήσεων για τις ομάδες ProTeam στην UCI για το 2015. Εκπροσωπώντας τη NOVO, ο Nathan Pillai είπε ότι η νέα ομάδα του Alonso είναι ένα σημαντικό κομμάτι στα σχέδια του ομίλου. «Όπως τα μηχανοκίνητα σπορ παρέχουν μία πλατφόρμα για τους κατασκευαστές να φτάσουν σε πιθανούς αγοραστές, η επαγγελματική ποδηλασία μας δίνει ένα ισχυρό παράθυρο έκθεσης προωθώντας τις δραστηριότητές μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική και βιώσιμη ομάδα που θα γνωρίζει την αγάπη και το θαυμασμό για την καινοτομία της, τη διαφάνειά της και την αφοσίωσή της στην κοινωνική ευθύνη. Είμαστε απασχολημένοι θέτοντας τα θεμέλια που απαιτούνται για να πετύχουμε μακροπρόθεσμα την επιτυχία που επιθυμούμε και σύντομα θα ανακοινώσουμε την πρόοδό μας».

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι το αν η NOVO έχει 10 αθλητές με συμβόλαιο και αν θα καταθέσει την εγγυητική επιστολή. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της UCI, οι ομάδες του WorldTour πρέπει να εγγυώνται το ένα τέταρτο του ποσού που απαιτείται από μία ομάδα της ProTeam για τους αθλητές και τους ανθρώπους που έχει με συμβόλαιο για τη λειτουργία της ομάδας κατά τη διάρκεια της χρονιάς συν το ποσό των 15.000 ελβετικών φράγκων.

Σε καμία περίπτωση το ποσό της τραπεζικής εγγυητικής επιστολής δεν μπορεί να είναι κάτω από 975.000 ελβετικά φράγκα. Οι ομάδες πρέπει επίσης να καταθέσουν στην UCI τουλάχιστον 10 υπογεγραμμένα συμβόλαια αθλητών μέχρι την 1η Οκτωβρίου και τουλάχιστον 15 μέχρι τις 20 του μήνα. Όλα τα συμβόλαια των αθλητών πρέπει να είναι ολοκληρωμένα και να έχουν κατατεθεί προς έγκριση μέχρι την 1η Δεκεμβρίου.

Παρά το γεγονός ότι δεν χρειάζεται όλα τα συμβόλαια να είναι ολοκληρωμένα μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, μία υποψήφια ομάδα του ProTeam πρέπει να καταθέσει μία λίστα όλων των ποδηλατών που έχει την πρόθεση να αποκτήσει.