Ποδηλασία – Όλα έτοιμα για τον 4ο Ποδηλατικό Ομφάλιο

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η οργανωτική ομάδα του 4ου Ποδηλατικού Ομφάλιου, ενός από τους σημαντικότερους αγώνες στο ελληνικό αγωνιστικό καλεντάρι της Ελληνικής Ποδηλασίας.

Στον αγώνα, που θα λάβει χώρα στους Δελφούς και την ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού, την ερχόμενη Κυριακή (01.06), θα συμμετάσχουν 15 ελληνικές ομάδες, Team Kastro, Ευκλής Καλαμάτας, Ποδηλατικός Καρδίτσας, Ποδηλατικός Λάρισας, Ποδηλατικός Πατρών, Τάλως – Anek Lines, ΑΕΚ, Αίολος, Άτλας – Project4Cycling, Κρόνος Νίκαιας, Ολυμπιακός Περιστερίου, ΟΦΝ Ιωνίας, Παναθηναϊκός, Πρωτέας, και η διοργανώτρια ομάδα  η «Θησέας – Worldofbike».

Κάθε ομάδα συμμετέχει με τους έξι καλύτερους ποδηλάτες της, και ο συναγωνισμός αναμένεται ιδιαίτερα σκληρός, πράγμα που δείχνει και τα αποτελέσματα των προηγούμενων ετών.

Πέραν των 15 κορυφαίων ελληνικών ομάδων, διεξάγεται και αγώνας Ελίτ Γυναικών αλλά και ανοικτής συμμετοχής, για όποιον ποδηλάτη κάθε ηλικίας, θέλει να δοκιμάσει τις αντοχές του, με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής και σε αυτές τις κατηγορίες.

Η διαδρομή του αγώνα είναι 126χλμ, και διέρχεται από τον πανέμορφο ορεινό όγκο του Παρνασσού, ανάμεσα στα χωριά Δελφοί, Αράχοβα, Καλύβια Παρνασσού, Επτάλοφος, Λιλαία, Πολύδροσο, Άνω Καλύβια, Αμφίκλεια, Κάτω Τιθορέα, Αγία Παρασκευή, Μαυρονέρι, Δαύλεια, Ζεμενός, συνδυάζοντας απόλυτα τις αξίες της ελληνικής κληρονομιάς και τις ομορφιές της ελληνικής υπαίθρου.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.30 το πρωί από τους Δελφούς μπροστά από το μουσείο Σικελιανού, και θα τερματίσει μετά από τέσερεις περίπου ώρες, μπροστά από έλαν άλλο μουσείο των Δελφών, το αρχαιολογικό.

Ο αγώνας πραγματοποιείται από τον Αθλητικό Όμιλο Θησέας, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, με τις ευγενικές χορηγίες των Ηνιοχος hotel – Delphoi, Worldofbike Shop, High5 Sports Nutrition, και την συμπαράσταση άλλων φορέων όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών και την Ελληνική Αστυνομία.