Ποδηλασία – Χρυσό μετάλλιο για τον Δημήτρη Αντωνιάδη και στο Ισραήλ

Χάιφα, ΙσραήλΣερβία, Τουρκία, Ισραήλ και έχει συνέχεια…Ο Δημήτρης Αντωνιάδης ανέβηκε σε ακόμα ένα βάθρο και μάλιστα το ψηλότερο, καθώς επικράτησε στον διεθνή αγώνα (C1) στη Χάιφα τερματίζοντας με 01:24:51 και κατακτώντας ακόμη 60 βαθμούς στην προσπάθειά του προκειμένου να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο αγώνας διεξήχθη κάτω από δύσκολες συνθήκες με την θερμοκρασία να φτάνει στους 35 βαθμούς Κελσίου! Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε στο γκρουπ των πρωτοπόρων από την αρχή του αγώνα, όμως από τον δεύτερο γύρο και μετά άρχισε να ξεχωρίζει με αποτέλεσμα να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη.

Ο Αντωνιάδης άφησε πίσω του τον πρωταθλητή Ισραήλ, Shlomi Haimy, ο οποίος τερμάτισε σε 01:25:32, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο επίσης Ισραηλινός Guy Sessler με 1:27:40.

«Γεγονός είναι ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν λίγο δύσκολες καθώς είχε πολλή ζέστη και η θερμοκρασία έφτανε του 30-35 βαθμούς Κελσίου», δήλωσε ο Αντωνιάδης στο OSN. «Η διαδρομή ήταν αρκετά τεχνική, ενώ ο αγώνας ήταν αρκετά δυνατός».

Αποτελέσματα

1. Δημήτρης Αντωνιάδης (Ελλάδα) 01:24.:51 2. Shlomi Haimy (Ισραήλ) 01:25:32 3. Guy Sessler (Ισραήλ) 01:27:40 4. Kirill Kazantsev (Καζακστάν) 01:28:14 5. Guy Leshem (Ισραήλ) 01:29:54 6. Artyom Golovaschenko (Καζακστάν) 01:30:35 7. Shakir Adilov (Καζακστάν) 01:32:10 8. Uri Leonzinni (Ισραήλ) 01:35:12 9. Gal Sherf (Ισραήλ) 01:38:36

10. Sergey Kovalchuk (Καζακστάν) 01:41:26

«Στόχος το Ρίο»

Η ατζέντα του 24χρονου Έλληνα ποδηλάτη είναι γεμάτη αγώνες μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι είναι και ο μεγάλος στόχος για φέτος, κάτι που μερικές φορές τον αγχώνει. «Στόχος είναι το Ρίο. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Πιστεύω ότι όταν έχεις βάλει έναν τόσο μεγάλο στόχο είναι λογικό να αγχώνεσαι μερικές φορές. Θέλω να πάω στο Ρίο και προσπαθώ πολύ για να τα καταφέρω.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου και μετά τρέχω κάθε εβδομάδα σε αγώνες. Έχω μπροστά μου πάρα πολλούς ακόμα, όπως το παγκόσμιο κύπελλο στη Γερμανία (Μάιο) στο οποίο θα βρεθώ, ενώ υπάρχουν ακόμα το παγκόσμιο, αλλά και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.  

Οι αγώνες όσο φτάνουμε προς του Ολυμπιακούς Αγώνες είναι λογικό να μειωθούν, καθώς πρέπει στο πρόγραμμα να μπει και λίγο προπόνηση, αλλά και να ξεκουραστώ από τις συνεχόμενες διοργανώσεις».

Ο Δημήτρης Αντωνιάδης δείχνει πραγματικά ασταμάτητος. Ο ίδιος πάντως εξηγεί ότι οι πολλοί αγώνες βοηθούν στη βελτίωση, αλλά και στην εξέλιξη. «Δεν έχει να κάνει με την προπόνηση. Αν είναι λιγότερη ή περισσότερη. Λίγο πολύ όλοι την ίδια προπόνηση κάνουμε.

Αυτό που βοηθάει είναι οι συνεχόμενοι αγώνες. Όταν ανταγωνίζεσαι ποδηλάτες υψηλού επιπέδου τόσο συχνά μαθαίνει να αντέχεις στις πιέσεις του αγώνα και να διαχειρίζεσαι με τον καλύτερο τρόπο το άγχος σου.

Πολύ μεγάλο ρόλο σε όλο αυτό παίζει και το ποδήλατο που έχω φέτος (hibike), το οποίο πιστεύω ότι είναι ό,τι καλύτερο έχω καβαλήσει. Έχω δρόμο ακόμη μπροστά μου, ελπίζω να πάνε όλα καλά».