Ποδηλασία – Τραγωδία στον αγώνα Gent-Wevelgem

Γάνδη, Βέλγιο— Τραγική κατάληξη είχε για τον 25χρονο Antoine Demoitie ο κλασικός αγώνας 243χλμ. Gent-Wevelgem, με τον Βέλγο ποδηλάτη να χάνει τη ζωή του έπειτα από σύγκρουση με μοτοσικλέτα.

Με 115χλμ. να απομένουν για το τέλος της κούρσας, ο ποδηλάτης της Wanty-Groupe Gobert είχε πτώση μετά από σύγκρουση με άλλους τέσσερις ποδηλάτες κατά τη διάρκεια μιας σύντομη ανάβασης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στην προσπάθειά του να σηκωθεί φέρεται να συγκρούστηκε με επερχόμενη μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα να μείνει αναίσθητος στο έδαφος.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ypres της Γάνδης και από εκεί στην εντατική μονάδα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Λιλ, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.

Την Κυριακή το βράδυ και λίγο μετά τα μεσάνυχτα το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ανακοίνωσε τον θάνατο του άτυχου ποδηλάτη, κάτι που επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και ο εκπρόσωπος της περιφερειακής αστυνομίας Nord-Pas-de-Calais, Frederic Evrard «Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Έχουμε ξεκινήσει ήδη έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκαν τα σοβαρά τραύματα».

Κάτοικος Λιέγης, ο Demoitie υπέγραψε συμβόλαιο στην ομάδα της Wanty-Groupe Gobert κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν και αφού είχε περάσει τρεις σεζόν με την ομάδα της Wallonie-Bruxelles.