Ποδηλασία – Το Tour de France στην…Ταϊλάνδη;

Οι τουριστικές αρχές της Ταϊλάνδης είπαν ότι είχαν παραγωγικές συζητήσεις με τον Jean-Etienne Amaury, τον επικεφαλής της Amaury Sport Organisation (ASO) που διοργανώνει το Tour de France, τον περασμένο μήνα στο Παρίσι με τα αποτελέσματα να κρίνονται ενθαρρυντικά. «Συνεχίζουμε να μιλάμε με τους διοργανωτές του Tour de France αλλά κοιτάζουμε την επόμενη οικονομική χρονιά, δηλαδή το 2016 κι όχι το 2015», είπε ο Thawatchai Arunyik στο Reuters.

«Δεν είμαστε σίγουροι ακόμα για τον αριθμό των ετάπ που θα διεξαχθούν, αν θα είναι 1 ή 2 σε όλη τη διοργάνωση. Είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί. Η Ταϊλάνδη είναι το ιδανικό μέρος για αυτή την άκρως δημοφιλή διοργάνωση, χωρίς να αναφέρουμε ότι η ποδηλασία είναι ένα άθλημα που απολαμβάνει τεράστιας δημοτικότητας αυτή τη στιγμή».

Η ASO από την πλευρά της ωστόσο δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο. Το Tour, διεξήχθη για πρώτη φορά το 1903 και αποτελεί μια από τις πιο σκληρές δοκιμασίες με τους επαγγελματίες ποδηλάτες να διανύουν πέρυσι 3.663,5 χλμ. σε 23 ημέρες. Ο αγώνας, ένα μίγμα ορεινών ετάπ και σπριντ χρονομέτρησης, διεξάγεται στη Γαλλία αλλά η περυσινή 101η έκδοση άρχισε στην Αγγλία και πέρασε από το Βέλγιο με πολλές χώρες να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τη διοργάνωση ετάπ. Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία, Ισπανία και Λουξεμβούργο έχουν φιλοξενήσει την έναρξη του αγώνα τα τελευταία χρόνια προτού οι αθλητές περάσουν στη Γαλλία και φτάσουν στο παραδοσιακό σημείο τερματισμού, το Champs Elysees στο Παρίσι.