Ποδηλασία – Τον υψηλότερο τερματισμό όλων των εποχών μπορεί να περιλαμβάνει το Tour de France του 2015

Περίπου ένα μήνα πριν την παρουσίαση της διαδρομής στο Tour de France του 2015 αρκετές είναι ήδη οι φήμες για τα πιθανά ετάπ. Μεταξύ των φημών που δημιουργούν τη μεγαλύτερη έκπληξη είναι ένα θέμα του ραδιοφωνικού σταθμού D!Ci από τις νότιες Άλπεις, που αναφέρει ότι το Tour της επόμενης χρονιάς μπορεί να περάσει τρεις ημέρες σε αυτή την περιοχή και να περιλαμβάνει έναν ορεινό τερματισμό στο Col de la Bonette-Restefond.

Στα 2.802 μέτρα, το Bonette-Restefond θα είναι το υψηλότερο σημείο από το οποίο θα έχει περάσει το Tour de France και φυσικά θα είναι ο υψηλότερος τερματισμός σε ετάπ στην ιστορία του αγώνα, ξεπερνώντας το Galibier των 2.645 μέτρων το 2011.

Σύμφωνα με το D!Ci, το Tour, το οποίο θα αρχίσει στην ολλανδική πόλη της Ουτρέχτης στις 4 Ιουλίου, θα φτάσει στις νότιες Άλπεις στις 20 του μήνα. Το ετάπ εκείνης της ημέρας φαίνεται πως θα αρχίσει από το Digne-les-Bains – το οποίο επιβεβαιώθηκε από το δημαρχείο της πόλης – και μπορεί να ολοκληρωθεί στο Bonette-Restefond. Το Tour στην συνέχεια θα έχει μία ημέρα ξεκούρασης στην περιοχή στις 21 Ιουλίου προτού κινηθεί βόρεια στις 22 με πιθανή κατεύθυνση το Alpe d’Huez αν και το ετάπ μπορεί να είναι δυτικά στην κορυφή του Mont Ventoux.

Η D!Ci αναφέρει ότι τα ξενοδοχεία στην περιοχή έχουν ήδη κλείσει συμφωνίες για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες αλλά απομένει η διευθέτηση κάποιων θεμάτων, κυρίως το πέρασμα του αγώνα από το εντυπωσιακό εθνικό πάρκο Mercantour. Οι αρχές του πάρκου φέρονται να είναι αντίθετοι στο πέρασμα των αθλητών όπως είχε γίνει στον αγώνα του 2008.

Εκείνη τη χρονιά ο Νοτιοαφρικανός John-Lee Augustyn είχε πτώση στο Bonette-Restefond ενώ ήταν πρωτοπόρος και ο Cyril Dessel κέρδισε το ετάπ που ολοκληρώθηκε στο Jausiers.

Οι διοργανωτές λέγεται ότι έχουν και σχέδιο Β’ με έναν ορεινό τερματισμό στο Pra-Loup, όπου ο Bernard Thévenet έριξε τον Eddy Merckx από την κορυφή της γενικής κατάταξης προτού κερδίσει τον αγώνα του 1975. Την επόμενη χρονιά άλλωστε έχουμε την 40η επέτειο από εκείνη την ιστορική στιγμή.

Ο Ιταλός Vincenzo Nibali (Astana) κέρδισε το φετινό Tour de France και αναμένεται να εμφανιστεί για να υπερασπιστεί τη νίκη του το 2015.