Ποδηλασία – Στο Milano-Torino η επιστροφή του Kreuziger

Ο Roman Kreuziger της Tinkoff-Saxo περιλαμβάνεται στην ομάδα για το σημερινό Milano-Torino. Είναι η πρώτη φορά που ο Kreuziger θα αγωνιστεί μετά την αθώωσή του από τις κατηγορίες περί ντόπινγκ από την τσεχική ολυμπιακή επιτροπή πριν από δύο εβδομάδες. Ο ίδιος θα αγωνιστεί υποστηρίζοντας τον κάτοχο του τίτλου Alberto Contador, ο οποίος επιστρέφει επίσης στη δράση μετά τη νίκη του στη Vuelta τον περασμένο μήνα.

«Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε τον Roman πίσω στην ομάδα επειδή είναι ένας ποδηλάτης που του αξίζει να αγωνίζεται», είπε ο αγωνιστικός διευθυντής Fabrizio Guidi. «Ο Alberto Contador θα είναι ο ηγέτης μας και με την προσθήκη του Roman δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ομάδα μας θα είναι δυνατότερη. Η παρουσία του μας δίνει μεγαλύτερο κίνητρο να νικήσουμε και αυτός θα είναι ο στόχος μας. Θέλουμε να επαναλάβουμε τη νίκη που πήραμε πριν από δύο χρόνια».

Ο Kreuziger δεν έχει αγωνιστεί από το γύρο Ελβετίας τον Ιούνιο, όταν ανακοινώθηκε ότι ήταν υπό έρευνα από την UCI. Η Tinkoff-Saxo αρχικά τον απέσυρε από την ομάδα της για το Tour de France, με την UCI να τον αποβάλει προσωρινά όταν η ομάδα τον δήλωσε για το γύρο Πολωνίας. Με την αθώωσή του όμως από την τσεχική ολυμπιακή επιτροπή αυτόματα εφαρμόστηκε και η άρση της αποβολής του. Η UCI δεν έχει ανακοινώσει αν θα ασκήσει έφεση έχοντας περιθώριο να το πράξει μέχρι τις 22 Οκτωβρίου.