Ποδηλασία – Στο νοσοκομείο ο Merckx

Ο πέντε φορές νικητής του Tour de France, 7 φορές νικητής του Milan-San Remo και κάτοχος ενός παγκόσμιου τίτλου μεταξύ πολλών άλλων, υπέστη ξαφνική πτώση στην πίεσή του και κατέρρευσε ενώ βρισκόταν στο σπίτι του. Πληροφορίες τον ήθελαν να χάνει την αίσθησή του με το περιβάλλον κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Ένας φίλος του Merckx, ο Paul Van Himst, δήλωσε στην εφημερίδα Het Laatste Nieuws ότι η κατάστασή του δεν ήταν τόσο σοβαρή και ότι όλα ήταν υπό έλεγχο. Ο Merckx υποβλήθηκε σε επέμβαση βηματοδότη το Μάρτιο του 2013 προσπαθώντας να ξεπεράσει το πρόβλημα της καρδιακής αρρυθμίας, ένα πρόβλημα με το οποίο ο Merckx πάλευε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Απών από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Hushovd

O Νορβηγός της BMC αποχώρησε τραυματίας στο τελευταίο ετάπ του Tour du Poitou-Charentes μετά από πτώση που είχε ως αποτέλεσμα αρκετά κοψίματα και μελανιές στο σώμα του. Ο Hushovd έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι αυτή θα είναι η τελευταία του χρονιά σε επαγγελματικό επίπεδο, ρίχνοντας την αυλαία σε μία καριέρα που άρχισε το 1999 στην Credit Agricole. Ο ίδιος κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Geelong της Αυστραλίας το 2010 και πέρασε τρεις σεζόν στη BMC Racing.