Ποδηλασία – Στη Σαλαμίνα ολοκληρώνεται το «ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΤΒ XCO ΠΡΩΤΕΑ»

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για τον τελικό αγώνα της διοργάνωσης «Σαλαμίνια 2013 ΜΤΒ» ο οποίος θα διεξαχθεί στα Κανάκια Σαλαμίνας την Κυριακή 06.10. Τον τελικό, όπως και όλη τη σειρά των αγώνων, διοργανώνει ο Α.Σ. Πρωτέας, σε συνεργασία με το Δήμο Σαλαμίνας, το Νομικό πρόσωπο του Δήμου Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π και με την έγκριση της επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Οι αγώνες συμπεριλαμβάνουν οκτώ ηλικιακές κατηγορίες (Άνδρες, Έφηβοι, Παίδες, Γυναίκες, Παμπαίδες, Πανκορασίδες-Κορασίδες, Μίνι Μεγάλα, Μίνι Μικρά) με την αγωνία να φτάνει στο κατακόρυφο, καθώς στις περισσότερες εξ’ αυτών, τίποτα δεν έχει κριθεί και όλα θα ξεκαθαρίσουν στον τελικό αγώνα.

ΑΝΔΡΕΣ

Στην κατηγορία των Ανδρών προηγείται ο Γιώργος Δάντος (Αστέρας Ζωγράφου) με 100 βαθμούς έχοντας κατακτήσει τις δύο πρώτες σειρές, ενώ ακολουθεί ο Γιώργος Τουμάνης-Παττές (Πρωτέας) με 90 βαθμούς, του οποίου όμως η συμμετοχή είναι αμφίβολη. Ελπίδες για την κορυφή έχει και ο Θοδωρής Πετρίδης (Παράδεισος Αμαρουσίου), που έχει μια 3η και μια 2η θέση, έχοντας συγκεντρώσει 75 βαθμούς, ενώ μέσα στη μάχη του χρυσού μεταλλίου είναι και ο Γρηγόρης Σιμιτζής (Αστέρας Ζωγράφου) που έχει 53 βαθμούς.

Τέσσερις βαθμούς πιο κάτω είναι ο Δημήτρης Κακούρης (Παράδεισος Αμαρουσίου), που αν και νέος αγωνίζεται στην κατηγορία των Ανδρών και μάλιστα βρίσκεται μέσα στα μετάλλια έχοντας πλασαριστεί στην 5η θέση με 49 βαθμούς. Την πρώτη 6άδα της γενικής κατάταξης συμπληρώνει ο Γιάννης Σκορδάς (Αστέρας Ζωγράφου) έχοντας συγκεντρώσει 40 βαθμούς, όσους και ο Γιώργος Σταματόπουλος (Π.Ο. Πατρών) που είναι στην 7η θέση.

ΕΦΗΒΟΙ

Μεγάλη μάχη αναμένεται να γίνει στην κατηγορία των Εφήβων, ανάμεσα σε δύο ποδηλάτες. Ο ένας είναι ο Σωτήρης Κατσικάρος (Πρωτέας), ο οποίος με τις δύο πρωτιές στη πρώτη και την τρίτη σειρά των αγώνων και μια 2η θέση στη δεύτερη σειρά, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογία με 140 βαθμούς και προβάλλει ως μεγάλος φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου αρκεί να τερματίσει μέσα στην πρώτη δεκάδα.

Αντίπαλος του είναι ο Νίκος Ζέγκλης (Κρόνος), που δεν αγωνίστηκε στην τρίτη σειρά με αποτέλεσμα να μείνει στη 2η θέση της γενικής κατάταξης έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 90 βαθμούς. Τους δύο πρώτους ακολουθεί ο Κωνσταντίνος Τουρλουμούσης (Πρωτέας), ο οποίος βρίσκεται στην 3η θέση με 60 βαθμούς και πάντα μέσα στα μετάλλια. Τον Τουρλουμούση «απειλεί» ένας ακόμα αθλητής του Πρωτέα, ο Αριστείδης Χατζηκανέλλος που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής έχοντας μέχρι στιγμής 58 βαθμούς.

Για τον αγώνα του τελικού μίλησε στο otherspotrsnews.gr ο ποδηλάτης του Πρωτέα Σωτήρης Κατσικάρος. «Κατεβαίνω χωρίς το άγχος της πρωτιάς. Τη διαδρομή που θα τρέξουμε την έχω ξανακάνει κα μπορώ να πω ότι μια πολύ καλή διαδρομή, χωρίς να έχει κάτι το πολύ δύσκολο, αλλά ούτε και το πολύ εύκολο. Η προετοιμασία μου συνεχίζεται κανονικά, χωρίς προβλήματα και πιστεύω ότι μέχρι την άλλη εβδομάδα θα είμαι έτοιμος».

ΠΑΙΔΕΣ

Στην κατηγορία των Παίδων, σαφές προβάδισμα για το χρυσό μετάλλιο, έχει πάρει ο Μάρκος Κουφοπαντελής (Παράδεισος Αμαρουσίου), που είναι στην κορυφή με σύνολο 150 βαθμών. Ο κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στους πρόσφατους Βαλκανικούς Αγώνες στη Βουλγαρία, έχει κερδίσει και τις τρεις προηγούμενες σειρές του Κυπέλλου, με τον επίσης εξαιρετικό Ορφέα Συρίγο (Ερμής Μαρκόπουλου), να ακολουθεί με 110 βαθμούς.

Στην 3η θέση της γενικής κατάταξης ακολουθεί ένας ακόμα πολύ καλός ποδηλάτης και μέλος της Εθνικής ομάδας που αγωνίστηκε στους Βαλκανικούς Αγώνες, Στέφανος Βασιλαντωνάκης (Θησέας) που έχει συγκεντρώσει 80 βαθμούς. Ακολουθεί ο Περικλής Βραχάμης (Παράδεισος Αμαρουσίου) με 65 βαθμούς στην 4η θέση, ενώ ο Αριστείδης Ντότσικας (Ερμής Μαρκόπουλου) είναι στην 5η θέση με σύνολο 45 βαθμούς.

«Είμαι στην κουφή της βαθμολογίας και ο στόχος μου είναι να διατηρηθώ στην κορυφή», δήλωσε στο othersportsnews.gr ο πρωτοπόρος της κατηγορίας Μάρκος Κουφοπαντελής. «Γενικά είναι ένας πολύ ωραίος αγώνας και μια πολύ καλή διοργάνωση σε μια διαδρομή που πραγματικά ευχαριστιέμαι να τρέχω. Πάω στον τελικό χωρίς άγχος, ωστόσο έχω μεγάλη αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα».

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Στην κατηγορία των Γυναικών, η Σαμπρίνα Τσβις (Πανερυθραϊκός Α.Σ.), είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, καθώς έχει πάρει την 1η θέση, τόσο στην πρώτη σειρά, όσο και στην τρίτη, ενώ έχει και μια 3η θέση στον δεύτερο αγώνα του Κυπέλλου, έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 135 βαθμούς.

Ακολουθεί στη 2η θέση η Ελένη Σούλα (Πανερυθραϊκός Α.Σ.) με 93 βαθμούς η οποία έχει ακόμα ελπίδες για την 1η θέση, αν και το έργο της θα δεν είναι και τόσο εύκολο. Στην 3η θέση είναι η Μαρία Καποδίστρια (Παράδεισος Αμαρουσίου) με 65 βαθμούς, η οποία δεν αγωνίστηκε στην τρίτη σειρά του Κυπέλλου, ωστόσο έχοντας μια 2η θέση στον πρώτο αγώνα του θεσμού και μια 4η στη δεύτερη σειρά, κατάφερε να συγκεντρώσει 65 βαθμούς και να βρίσκεται μέσα στα μετάλλια.

Πιο πίσω είναι η Βάσω Λαζοπούλου (4η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα), η οποία στο μοναδικό αγώνα που έχει τρέξει μέχρι στιγμής (δεύτερη σειρά) κατάφερε να πάρει την 1η θέση και πλέον να βρίσκεται στην 4η θέση της γενικής κατάταξης με 50 βαθμούς.

Τη βαθμολογία της κατηγορίας συμπληρώνουν οι Γεωργία-Αντωνία Χατζάκη (Αστέρας Ζωγράφου) με 40 βαθμούς, Αλεξάνδρα Στρατηγοπούλου (Παναθηναϊκός) με 25 βαθμούς και Βερόνικα Μπινζάρου (Ε.Ο.Σ Αχαρνών) με 15 βαθμούς.

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ

Ίσως είναι η μοναδική κατηγορία όπου η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει, καθώς ο ποδηλάτης του Κρόνου, Βασίλης Ζιάκας, με τις τρεις νίκες που έχει κάνει και με τους 150 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει βρίσκεται στην 1η θέση της γενικής βαθμολογίας, 52 βαθμούς μπροστά από τον Παύλο Κοτοπούλη (Αστέρας Ζωγράφου) που έχει 98 βαθμούς.

Ο Κοτοπούλης αναμένεται να δώσει σκληρή μάχη με τον Νίκο Φραγγινέα (Παράδεισος Αμαρουσίου), ο οποίος ακολουθεί στην 3η θέση με 95 βαθμούς. Στην 4η θέση είναι ο Γιώργος Καλονιάτης (Ερμής Μαρκόπουλου) με 43 βαθμούς, ενώ ακολουθεί ο Παναγιώτης Αδάσης (Ολυμπιακός Περιστερίου) με 40 βαθμούς.

ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ-ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

Στην κατηγορία των Πανκορασίδων-Κορασίδων θα έχουμε τρεις συμμετοχές με την αγωνία να μαίνεται για το χρυσό μετάλλιο με την Παυλίνα Τουρλουμούση να είναι πολύ κοντά στο χρυσό μετάλλιο. Η αθλήτρια του Πρωτέα έχει κατακτήσει τις δύο από τις τρεις σειρές, έχοντας συγκεντρώσει 140 βαθμούς, αφήνοντας στη 2η θέση μια ακόμα πολύ καλή αθλήτρια την Αθηνά Ζώη (ΑΕΚ), η οποία έχει 90 βαθμούς, έχοντας εξασφαλίσει, ωστόσο,  το ασημένιο μετάλλιο, καθώς η Σοφία Δοξάρα (Κρόνος) είναι αρκετά πίσω με 35 βαθμούς.

«Αν και τους τελευταίους μήνες έχω ασχοληθεί περισσότερο με την ποδηλασία δρόμου, λόγω του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, πιστεύω ότι θα βγει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα καθώς κάνω και τα δύο αγωνίσματα και δεν έχω κανένα πρόβλημα», θα πει η Παυλίνα Τουρλουμούση. «Υπάρχει λίγο άγχος, όμως θεωρώ ότι έχω κάνει πολύ καλή προετοιμασία και θα είμαι έτοιμη».

Οι κατηγορίες Μίνι θα χωριστούν σε δύο υποκατηγορίες (Μεγάλα-Μικρά) στις οποίος τρέχουν μαζί αγόρια και κορίτσια. Στη γενική βαθμολογία των «Μεγάλων» προηγείται ο Γιάννης Ρόκας (Ερμής Μαρκόπουλου) με 90 βαθμούς, δεύτερη είναι η Ελένη Κοκολιού (ΑΕΚ) με 75 βαθμούς, ενώ ο Γιώργος Τόσκας (Α.Ο. Παγκρατίου) είναι στην 3η θέση με 65 βαθμούς.

Στη βαθμολογία των «Μικρών» πρώτος είναι ο Νίκος Παπαγιαννάκης (Ερμής Μαρκόπουλου) με 95 βαθμούς, στη 2η θέση βρίσκεται η Κωνσταντίνα Καραμπάτου (ΑΕΚ) με 85 βαθμούς, ενώ ακολουθεί στην 3η θέση ο Δημήτρης Μυτακίδης (Κρόνος) με 80 βαθμούς.

Χρήστος Παπαμιχαήλ: Το βάρος στις μικρές κατηγορίες

Στο othersportsnews.gr μίλησε ο Έφορος του Α.Σ Πρωτέα Χρήστος Παπαμιχαήλ, ο οποίος στάθηκε, εκτός από το 4ο Κύπελλο ΜΤΒ και στην προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος για την ανάπτυξη, αλλά και την προώθηση του αθλήματος στις μικρότερες ηλικίες.

«Είναι ο τελικός αγώνας του Κυπέλλου ΜΤΒ, από τους τέσσερις συνολικά, που έχει διοργανώσει φέτος ο Πρωτέας. Ο σύλλογος είχε τη διοργάνωση και ενός αγώνα δρόμου, επίσης στη Σαλαμίνα και η προσδοκία μας για την επόμενη σεζόν είναι να μπορέσουμε να διοργανώσουμε και πάλι αγώνες ΜΤΒ, αλλά και περισσότερους αγώνες δρόμου.

Ουσιαστικά, ο Πρωτέας ξεκινάει από καινούρια βάση, ρίχνοντας μεγάλο βάρος στις ακαδημίες και στις μικρές ηλικίες, καθώς έχουμε, ήδη έναν «κορμό» 15 παιδιών με τον αριθμό αυτόν να αυξάνεται συνεχώς.

Με τους αγώνες Κυπέλλου προσπαθούμε να προωθήσουμε το άθλημα της ποδηλασίας στη Σαλαμίνα, το οποίο ουσιαστικά ήταν άγνωστο, να εκμεταλλευτούμε όσο μπορούμε την περιοχή στα Κανάκια, για την αγώνισμα της Ορεινής Ποδηλασίας με στόχο να γνωρίσουμε, γενικότερα το άθλημα, στα μικρά παιδιά».

Γιάννης Παττές: Αγώνες με χαρακτήρα διάδοσης

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Ποδηλατικού Συλλόγου Πρωτέα, Γιάννης Παττές τόνισε στο othersportsnews.gr τόσο για τους αγώνες της Κυριακής (06.09), όσο και για το γενικότερο «μήνυμα» της διοργάνωσης.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Ορεινή Ποδηλασία καθώς εκτός από το ότι είναι ο τέταρτος αγώνας, είναι παράλληλα και ο τελικός από τον οποίο θα προκύψουν οι Κυπελλούχοι όλων των κατηγοριών. Στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο αφορά τον Πρωτέα, ακόμα δεν είμαστε στο ψηλότερο σημείο, ωστόσο στόχος μας είναι να έχουμε πολλές συμμετοχές.

Ελπίζουμε το επίπεδο αυτών των αγώνων να έχει μια διάδοση και μια συνέχεια για το μέλλον και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι συμμετέχουν μικρές κατηγορίες με παιδιά του Δημοτικού και θεωρώ ότι αν μια διοργάνωση έχει τέτοιες κατηγορίες με τόσα παιδιά, κρίνεται απόλυτα πετυχημένη κι αυτό γιατί, όπως είναι φυσικό, αυτές οι κατηγορίες είναι το μέλλον του αθλήματος».

Το πρόγραμμα των αγώνων

Την αρχή των αγώνων θα κάνουν οι μικρές, ηλικιακά, κατηγορίες που θα ξεκινήσουν στις 10:00. Αμέσως μετά (10:30) θα αγωνιστούν οι Παμπαίδες και οι Πανκορασίδες, στις 11:00 σειρά θα πάρουν οι κατηγορίες των Γυναικών-Νεανίδων-Κορασίδων-Παίδων, ενώ στις 12:00 θα διεξαχθούν οι αγώνες των Ανδρών και των Εφήβων, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν τη διοργάνωση.

Το othersportsnews.gr θα βρεθεί στα Κανάκια, όπου θα παρακολουθήσει τους αγώνες, ενώ θα σας μεταφέρει «ζωντανά» όλες τις εξελίξεις μέσω του λογαριασμού στο twitter (https://twitter.com/othersportnews) με τα τελικά αποτελέσματα των νικητών και φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ με όλα τα αποτελέσματα, δηλώσεις πρωταγωνιστών και φυσικά πλούσιο παρασκήνιο από το 4ο Κύπελλο ΜΤΒ.

ΣΗΜ: Για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε LIVE όλες τις εξελίξεις από το 4ο Κύπελλο ΜΤΒ ακολουθήστε μας στο twitter στην παραπάνω διεύθυνση και μάθετε πρώτοι τους νικητές από όλες τις κατηγορίες.