Ποδηλασία – Στην MTN-Qhubeka ο Pauwels

Ο 30χρονος, ο οποίος έχει αγωνιστεί για την Cervelo TestTeam, την Team Sky και πέρασε τα τελευταία τρία χρόνια με τον Patrick Lefevere και την Omega είπε ότι υπέγραψε στη νέα του ομάδα για να δώσει την εμπειρία του αλλά περιμένει και τις δικές του ευκαιρίες στους αγώνες.

«Μετά το Giro d’Italia η ομάδα ήρθε σε επαφή μαζί μου και αμέσως μου άρεσε η ιδέα του σχεδίου. Τον Ιούνιο, όταν μίλησα με τον manager μου, κατάλαβα ότι αυτή ήταν η ομάδα που ήθελα να παω. Εντυπωσιάστηκα με τις ιδέες τους από την πρώτη στιγμή που τους είδα στο Langkawi», είπε ο Pauwels.

Ο Βέλγος έχει πάρει μέρος και στα τρία Grand Tour σε μια καριέρα που άρχισε στο πρόγραμμα εξέλιξης της Rabobank.

«Θα είμαι εκεί για να μοιραστώ την εμπειρία μου με τους νέους ποδηλάτες. Παραμένω φιλόδοξος και σε αυτή την ομάδα θα έχω την ευκαιρία να αγωνίζομαι και για τον εαυτό μου σε μερικές περιπτώσεις», είπε.

«Απόλαυσα τα τρία χρόνια στην QuickStep αλλά αυτή η προσφορά ήρθε την κατάλληλη στιγμή για εμένα. Στην QuickStep έμαθα πολλά αλλά αυτό είναι ένα κεφάλαιο που έκλεισε».

Ο Pauwels είναι το τελευταίο απόκτημα της νοτιοαφρικανικής ομάδας που συνεχίζει να μαζεύει ποδηλάτες από την αγορά. Ο Edvald Boasson Hagen, ο Tyler Farrar, ο Theo Bos και ο Matthew Goss έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά και αναμένεται η απόκτηση τουλάχιστον ενός ακόμη μεγάλου ονόματος.