Ποδηλασία – Στην Ag2r ο Bakelants

Ο Jan Bakelants θα αγωνίζεται για την Ag2r-La Mondiale τις επόμενες δύο σεζόν όπως επιβεβαίωσε η ομάδα. Ο Βέλγος ο οποίος αποχωρεί από την Omega Pharma-QuickStep περιμένει να βρει περισσότερη ελευθερία να αγωνίζεται για τον εαυτό του και να επικεντρώνεται στα Classics.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος που επιβεβαιώνω ότι τις επόμενες δύο σεζόν θα είμαι μέλος της Ag2r-La Mondiale», ανέφερε ο Bakelants μέσω Twitter. «Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Omega Pharma-QuickStep για την εμπιστοσύνη και το σπουδαίο περιβάλλον που με έκανε να αγωνιστώ με πάθος την περασμένη σεζόν».

Ο 28χρονος Bakelants έγινε επαγγελματίας με την Topsport Vlaanderen το 2009 και αγωνίστηκε για την Omega Pharma-Lotto το 2010 και 2011, την RadioShack-Nissan το 2012-2013, προτού υπογράψει με την QuickStep για αυτή την σεζόν. Τη φετινή χρονιά κέρδισε το 6ο ετάπ του Critérium du Dauphiné.

«Το 2014 δεν ήταν τόσο απογοητευτικό και είμαι πραγματικά χαρούμενος που κατάφερα να αγωνιστώ», είπε ο Bakelants. «Είμαι πολύ ευγνώμων στον Patrick Lefevere. Με βοήθησε πέρυσι όταν είχα πρόβλημα να βρω ομάδα. Σίγουρα δεν θα το ξεχάσω αυτό. Στην ομάδα που θα πηγαίνω θα έχω λίγη περισσότερη ελευθερία. Αν θα γίνω ηγέτης; Αυτό είναι υπερβολικό, αλλά στα classics, θα έχω λίγη περισσότερη ελευθερία. Έχω την πεποίθηση ότι θα μπορώ να πετύχω όμορφα πράγματα τα επόμενα δύο χρόνια”.