Ποδηλασία – Στην ΜΤΝ-Qhubeka ο Cummings

Ο Stephen Cummings είναι το νέο απόκτημα της MTN-Qhubeka. Ο Βρετανός ποδηλάτης θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Tyler Farrar, τον Matt Goss και τον πρώην συναθλητή του Edvald Boasson Hagen, καθώς κατέληξε σε συμφωνία με τη νοτιοαφρικανική ομάδα.

«Πραγματικά ανυπομονώ να γίνω μέρος αυτού του σχεδίου και να συναντηθώ με την ομάδα», είπε ο Cummings. «Υπάρχει μία θαυμάσια ομάδα αθλητών που έχουν ήδη απολαύσει επιτυχίες και με το νέο κύμα αποκτημάτων αισθάνομαι σίγουρος ότι μπορώ να βοηθήσω. Ανυπομονώ επίσης να αγωνιστώ ξανά με τον Eddy Boasson Hagen και να βοηθήσω να πάρει τα αποτελέσματα που αξίζει το ταλέντο του».

Ο Cummings ακουγόταν έντονα για την ομάδα εδώ και καιρό. Ο ίδιος έρχεται από την BMC, όπου πέρασε τα τελευταία τρία χρόνια. Ο 33χρονος θα είναι μέλος της ομάδας στα Classics, ένας τομέας που η ομάδα θεωρεί σημαντικό για να κερδίσει τη wildcard συμμετοχή στο Tour de France. Εξίσου σημαντικό για την MTN-Qhubeka, είναι το γεγονός ότι ο Cummings έχει πλούσια εμπειρία από Grand Tour με 7 συμμετοχές. Παρόλα αυτά, δεν πήρε μέρος σε κανέναν από τους τρεις αγώνες αυτής της σεζόν.

Ο Cummings έγινε επαγγελματίας το 2005 με τη βελγική ομάδα Landbouwkrediet-Colnago και έχει αγωνιστεί με τις Discovery Channel, Barloworld και Team Sky, όπως επίσης με τη BMC. Οι καλύτερες του εμφανίσεις στο δρόμο περιλαμβάνουν μία νίκη σε ετάπ της Vuelta και στο γύρο Πεκίνου το 2012. Αυτή την σεζόν κέρδισε το πρώτο του ετάπ στο Tour Med. Ο ίδιος πήρε το αργυρό στην ομαδική καταδίωξη στην πίστα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. «Το βλέπω ως μια θετική εξέλιξη παρά το ότι ήμουν σε ομάδες του World Tour τα προηγούμενα χρόνια», είπε ο Cummings. «Ελπίζω να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο του χρόνου και επίσης να αγωνιστώ για νίκες βοηθώντας παράλληλα την ομάδα ανά πάσα στιγμή ώστε να σημειώσουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».