Ποδηλασία – Σαλαμίνια 2014: Το τρίτο…ραντεβού στα Κανάκια

Το Κύπελλο MTB XCO ΠΡΩΤΕΑΣ που διοργανώνει ο ομώνυμος σύλλογος σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας, αλλά και με την έγκριση της τεχνικής επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας, συνεχίζεται το Σάββατο 17 Μαΐου στα Κανάκια με τον τρίτο κατά σειρά αγώνα.

Ο θεσμός, που συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό ποδηλατών, είναι από τους πιο συναρπαστικούς φέτος κάτι που φανερώνουν και οι μέχρι τώρα βαθμολογίες μετά την ολοκλήρωση δύο αγώνων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τις επτά βαθμολογούμενες κατηγορίες, μόλις τέσσερις ποδηλάτες έχουν καταφέρει να κάνουν το 2/2 και να συγκεντρώσουν τους 100 βαθμούς.

Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση απαρτίζεται από τέσσερις αγώνες που διεξάγονται στη Σαλαμίνα, σε μια διαδρομή των 5.000 μέτρων (περίπου) σε χωμάτινο έδαφος, αλλά και σε εντυπωσιακά μονοπάτια.

Ποιοι θα φορέσουν τη φανέλα…

Στην κατηγορία των ανδρών τη φανέλα του πρωτοπόρου θα φοράει ο Τάσος Κουρμπέτης (Παράδεισος Αμαρουσίου), ο οποίος ήταν ο νικητής του δεύτερου αγώνα, ενώ στον πρώτο είχε καταλάβει τη δεύτερη θέση και πλέον προηγείται στη βαθμολογία με 90 βαθμούς.

Αμέσως μετά ακολουθεί ο συναθλητής του στον Παράδεισο, Θοδωρής Πετρίδης, που έχει μέχρι στιγμής 60 βαθμούς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Γιώργος Δάντος (Αστέρας Ζωγράφου) που είχε νικήσει στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης, αλλά δεν συμμετείχε στο δεύτερο αγώνα παραμένοντας με τους 50 βαθμούς.

Στην κατηγορία των γυναικών στην πρώτη θέση βρίσκεται η Δανάη Στρουμπούλη (Κρόνος) με 80 βαθμούς χάρτη στις δύο δεύτερες θέσεις, ενώ την ακολουθεί η Κατερίνα Λεπενιώτη (Θησέας) με 70 βαθμούς. Τρίτη είναι η Βάσω Λαζοπούλου (Κρόνος) με 50 βαθμούς χάρη στην πρώτη θέση που είχε κατακτήσει στο δεύτερο αγώνα.

Στους έφηβους συναντάμε τον πρώτο ποδηλάτη που έχει κάνει το απόλυτο. Αυτός δεν είναι άλλος από τον εξαιρετικό Σωτήρη Κατσικάρο (Πρωτέας), ο οποίος έχει κατακτήσει και τις δύο κούρσες έχοντας συγκεντρώσει 100 βαθμούς.

Λίγο πιο πίσω βρίσκεται ένας ακόμη εξαιρετικός ποδηλάτης. Ο λόγος για τον Μάρκο Κουφοπαντελή (Παράδεισος Αμαρουσίου) που έχει νικηθεί και τις δύο φορές από τον Κατσικάρο μένοντας στη δεύτερη θέση με 80 βαθμούς.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη κατηγορία αναμένεται να έχει ένα δραματικό φινάλε καθώς οι δύο ποδηλάτες και καλοί φίλοι, βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και οι «μονομαχίες» τους είναι πάντα εντυπωσιακές.

Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται και ο τρίτος της παρέας, Περικλής Βραχάμης (Παράδεισος Αμαρουσίου) ο οποίος είναι στην τρίτη θέση έχοντας μαζέψει 60 βαθμούς.

Στην κατηγορία των παίδων θα βρούμε στην πρώτη θέση των Βασιλής Ζιάκα (Κρόνος) που επίσης έχει το απόλυτο νικών με 100 βαθμούς, ενώ στη δεύτερη θέση είναι ο Νίκος Φραγγινέας (Παράδεισος Αμαρουσίου) με 80 βαθμούς. Τους δύο πρωτοπόρους ακολουθεί ο Ορφέας Συρίγος (Ερμής Μαρκόπουλου) με 60 βαθμούς.

Στους παμπαίδες η «μάχη» έχει ανάψει από τους πρώτους κιόλας αγώνες καθώς η διαφορά που διατηρεί ο Ανδρέας Χριστόπουλος (Πελοτόν) από τον Παναγιώτη Λεούση (ΑΕΚ) είναι μόλις οκτώ βαθμοί, με τον Χριστόπουλο να έχει 58 βαθμούς, ενώ τον Λεούση 50! Στην τρίτη θέση είναι ο ποδηλάτης του Πρωτέα Ανδρέας Καφανταράκης με 40 βαθμούς.

Στις κορασίδες συναντάμε την Παυλίνα Τουρλουμούση η οποία συνεχίζει ακάθεκτη έχοντας κάνει ήδη το απόλυτο των νικών φιγουράροντας στην πρώτη θέση με 100 βαθμούς.

Πιο πίσω είναι η Ευαγγελία Ζαχαριουδάκη (Ερμής) με 75 βαθμούς, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Παρασκευή Βούρη (Π.Σ. Κορωπίου) με 65 βαθμούς, ενώ στην τέταρτη θέση είναι η Ελένη Δημητριάδου (Πανερυθραϊκός) με 35 βαθμούς.

Τέλος, στην κατηγορία των πανκορασίδων προηγείται η Αθηνά Ζώη (Παράδεισος Αμαρουσίου) με 100 βαθμούς, ενώ ακολουθούν οι Ελένη Κοκολιού (ΑΕΚ) με 80 και Μαρία Ρέκουνα με 70 βαθμούς.

Διαδρομές και υψομετρικά

Δείτε παρακάτω τις διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες σε όλες τις κατηγορίες, αλλά και τα υψομετρικά αυτών.

Διαδρομή ανδρών-γυναικών-εφήβων-όπεν

Υψομετρικά ανδρών-γυναικών-εφήβων-οπεν

Διαδρομή παίδων-παμπαίδων-κορασίδων-πανκορασίδων

Υψομετρικά παίδων-παμπαίδων-πανκορασίδων-κορασίδων

Διαδρομή μίνι μικρά-μίνι μεγάλα