Ποδηλασία – Προπονητικό ρόλο ανέλαβε ο Hondo

«Ανυπομονώ για τη νέα μου αποστολή, η οποία αποτελεί μία πρόκληση για μένα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα βασιστούμε πάνω στις μεγάλες εξελίξεις που είχαμε τα τελευταία χρόνια», είπε ο Hondo.

Ο 40χρονος πέρασε αυτή τη σεζόν αγωνιζόμενος με την Trek Factory Racing, ενώ την περασμένη χρονιά υπήρξε ποδηλάτης της RadioShack. Πριν από αυτό αγωνίστηκε με τις Lampre, PSK Whirlpool-Author, Diquigiovanni-Androni Giocattoli, Tinkoff Credit Systems, Team Lamonta, Gerolsteiner και Team Telekom.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του κέρδισε 2 ετάπ στο Giro d’Italia και πήρε μία σειρά από δεύτερες θέσεις σε Milan-San Remo, Paris-Tours και Tirreno-Adriatico. «Ο Danilo έχει δυνατή συναίσθηση της τακτικής και μπορεί να διαβάσει πολύ καλά έναν αγώνα», είπε ο Thomas Peter εκ μέρους της ελβετικής ποδηλατικής ομοσπονδίας. «Αυτή η ικανότητα θα βοηθήσει τους νεαρούς μας αθλητές και θα τους δώσει την ευκαιρία να κάνουν το άλμα σε επαγγελματικό επίπεδο».

Η ελβετική ομοσπονδία ξεκαθάρισε επίσης και την πολιτική μηδενικής ανοχής που θα επιδείξει στο ντόπινγκ. Παρά το γεγονός ότι ο Hondo είχε τιμωρηθεί με δύο χρόνια λόγβ του ότι βρέθηκε θετικός στη Vuelta a Murcia το 2005, κέρδισε την έφεση σε πολιτικό δικαστήριο με αποτέλεσμα η ποινή του να λήξει νωρίτερα. Ο Hondo ανέφερε για το θέμα αυτό: «Για εμένα επίσης είναι σημαντικό να παίρνουμε προληπτικά μέτρα με τους νέους αθλητές ώστε να αποφεύγουμε άσχημες αποφάσεις ή αμέλειες».