Ποδηλασία – Παρουσιάστηκε η κίτρινη φανέλα για το Tour de France του 2015

Η κίτρινη φανέλα του 2015 σχεδιάστηκε για να τιμήσει τον 40ο τερματισμό του Tour de France στο Champs-Élysées. Η νέα φανέλα έχει ένα μοναδικό κολάρο και μία σιλουέτα με σχεδιασμένη επάνω την Αψίδα του Θριάμβου ενώ υπάρχει και το παραδοσιακό λογότυπο της Coq Sportif με τα αρχικά του ιδρυτή του Tour Henri Desgrange.

Η φανέλα έχει ανατομικό σχήμα για τη μέγιστη αεροδυναμική απόδοση και τα μανίκια είναι εντελώς χωρίς ραφές. Υπάρχουν δύο πίσω συστήματα εξαερισμού, μία μικρή τριγωνική περιοχή πίσω από τον αυχένα όπως και στη μέση ενώ το εμπρός μέρος περιλαμβάνει ένα μέσου μεγέθους φερμουάρ για επιπλέον αερισμό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Coq Sportif, Frank Heissat, είπε: «Η φανέλα του 1975 ήταν η κύρια πηγή έμπνευσης για την κίτρινη φανέλα του 2015. Οι λεπτομέρειες είναι από τη φανέλα του Bernard Thevenet – με το κολάρο και το φερμουάρ– και αποδεικνύεται πόσο καλά μπορούμε να συνδυάσουμε την αγωνιστική απόδοση και τη φυσική ομορφιά. Για την 40η επέτειο θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα σχέδιο που περιλαμβάνει δύο σύμβολα του de France: την κίτρινη φανέλα και την Αψίδα του Θριάμβου. Η Coq Sportif θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της ως κατασκευάστρια ρουχισμού υπηρετώντας τους ηγέτες του Tour de France του 2015. Όπως πέρυσι, συνεχίζουμε τις καινοτομίες μας για να τους δώσουμε τον αναγκαίο εξοπλισμό υψηλής απόδοσης».