Ποδηλασία – Παραμένει, υπό επιτήρηση, στο WorldTour η Astana

Αρκετοί ήταν οι ποδηλάτες της Astana που βρέθηκαν ντοπαρισμένοι αυτή τη σεζόν. Τα αδέρφια από το Καζακστάν Valentin και Maxim Iglinskiy βρέθηκαν θετικοί σε EPO ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Iliya Davidenok. Ακόμη δύο ποδηλάτες από την Astana στην Continental βρέθηκαν θετικοί αλλά η συγκεκριμένη ομάδα τεχνικά είναι διαφορετική από εκείνη του World Tour.

«Παραμένει μία πολύ σοβαρή κατάσταση για το άθλημά μας δεδομένου του αριθμού των υποθέσεων ντόπινγκ», είπε ο Cookson. «Θα παρακολουθούμε την κατάσταση πολύ προσεκτικά. Η ομάδα της Astana μπορεί να θεωρείται ότι αγωνίζεται υπό επιτήρηση».

Η ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport ανέφερε ότι έχει αποδείξεις που θέλουν τον δόκτορα Michele Ferrari, τιμωρημένος ισόβια από τον Ιούλιο του 2012 για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο του Lance Armstrong, να εμφανίζεται στο προπονητικό camp της Astana τον περυσινό Νοέμβριο, κάτι που ο ίδιος διέψευσε από την πλευρά του.

«Προς το παρόν, τα στοιχεία αυτής της αναφοράς είναι άγνωστα στην UCI και την επιτροπή αδειοδότησης και δεν μπορούμε να βγάλουμε αυτή τη στιγμή κάποιο συμπέρασμα», ανέφερε η UCI και πρόσθεσε. «Σε περίπτωση που τεκμηριωθούν οι αποδείξεις σε βάρος της ομάδας η UCI θα καλέσει ξανά την επιτροπή».