Ποδηλασία – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Όμνιουμ: Ο τίτλος στον Σπανόπουλο

Μπορεί το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ να ήταν άδειο, ειδικά την πρώτη ημέρα των αγώνων του Πανελληνίου πρωταθλήματος Όμνιουμ (94 άτομα βρέθηκαν στις εξέδρες) και τα μάτριξ να είχαν «διακοσμητικό» ρόλο, ωστόσο οι αθλητές και οι αθλήτριες που αγωνίστηκαν είχαν διάθεση ενέργεια και πάθος για να τρέξουν στα έξι αγωνίσματα.

Πολύ καλές επιδόσεις, με αποκορύφωμα το πανελλήνιο ρεκόρ του Μανώλη Ορφανάκη στην ατομική καταδίωξη και του Ανδρέα Καλαθενού στο lap, αλλά κι ένας εξαιρετικός Γιάννης Σπανόπουλος ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην κατηγορία των ανδρών κερδίζοντας τα τέσσερα από τα έξι αγωνίσματα συγκεντρώνοντας 261 βαθμούς.

Ο αθλητής του ΠΕΛΟΤΟΝ κατέλαβε την 1η θέση στο σκρατς, ενώ βγήκε νικητής στον αγώνα αποκλεισμού (elimination), στην ατομική χρονομέτρηση και στο lap. Αντίθετα είχε την τρίτη καλύτερη επίδοση στο πουρσουίτ, ενώ ήταν 11ος στους πόντους. Τον Σπανόπουλο ακολούθησε ο Ζήσης Σούλιος με συνολικά 223 πόντους ξεχωρίζοντας στο πουρσουίτ, όπου κι έκανε τον καλύτερο χρόνο με 4:36.706, ενώ ήταν εξαιρετικός και στους πόντους ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του στην 3η θέση.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Κυριακός Παπασταματάκης του Ροδήλιου, ο οποίος είχε μια σταθερή πορεία και στα έξι αγωνίσματα συγκεντρώνοντας 183 βαθμούς. Εκτός βάθρου βρέθηκε ο κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στην περσινή διοργάνωση, Βασίλης Τσοπούρογλου, που μάζεψε 159 βαθμούς, ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν ο Αντώνης Αχτύπης (Π.Ο Πατρών) με 157 βαθμούς και ο περσινός κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου, Γρηγόρης Σιμιτζής (ΠΕΣΑ Αστέρας) με σύνολο 143 βαθμούς.

Έλαμψε ο Κωνσταντούρας

Στην κατηγορία των Εφήβων ο Κωνσταντίνος Κωνσταντούρας ήταν ανίκητος, καθώς επικράτησε και στα έξι αγωνίσματα συγκεντρώνοντας 231 βαθμούς. Ο ποδηλάτης του Διαγόρα κέρδισε όποιον βρήκε μπροστά του ακόμα και στο αγώνισμα των πόντων, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε και ο ποδηλάτης του Σπαρτιατικού, Δημήτρης Χρηστάκος, ο οποίος ακολουθούσε τον Κωνσταντούρα σε όλα τα αγωνίσματα.

Οι πιο συναρπαστικές μονομαχίες των δύο αθλητών ήταν στην ατομική καταδίωξη με τον πρωταθλητή Ελλάδος να κάνει 3:31.314 και τον Χρηστάκο να μένει στο 3:35.321, αλλά και στον αγώνα αποκλεισμού με τους δύο ποδηλάτες να μάχονται μέχρι το φινάλε και τον Κωνσταντούρα να παίρνει τη νίκη.

Πίσω από του δύο νικητές βρέθηκε ένας ακόμη ποδηλάτης του Σπαρτιατικού, ο Νίκος Φριντζίλας, ο οποίος συγκέντρωσε 199 βαθμούς κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Ντανοβασίλης του Κρόνου, με 184 βαθμούς, ενώ τον ακολούθησε ο Νίκος Λινάρδος (Θράκας Ιππέας) με 162 βαθμούς, ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε από απόσταση αναπνοής ο Γιώργος Καλονιάτης (Θησέας) με 161 βαθμούς.

Τίτλος με ρεκόρ για τον Ορφανουδάκη

Ο Μανώλης Ορφανουδάκης ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία των Παίδων κατακτώντας τον τίτλο με 262 βαθμούς έχοντας τέσσερις πρωτιές, αλλά κι ένα πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα της ατομικής καταδίωξης. Ο ποδηλάτης του Κύδωνα Χανίων, σε μία δραματική αναμέτρηση με τον επίσης εξαιρετικό Παναγιώτη Καρατσιβή (Λάρισα) ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 2:24.647 επίδοση που αποτέλεσε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Καρατσιβής με 232 βαθμούς, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Ανδρέα Καλαθενό με τον ποδηλάτη του Διαγόρα να συγκεντρώνει 150 βαθμούς σημειώνοντας νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα του lap με χρόνο 34.90. Μέσα στην πρώτη εξάδα βρέθηκε ένας ακόμη ποδηλάτης του Κύδωνα Χανίων, ο Γιάννης Αγγελάκης ο οποίος κατετάγη 4ος με σύνολο 136 βαθμούς, στην 5η θέση πλασαρίστηκε ο Θανάσης Παπαδόπουλος (Έλαφος) με 133 βαθμούς, ενώ στην 6η ήταν ο Γιώργος Ζαχαριάς (ΠΣΡ Μεσόγειος) με 131 βαθμούς.

Στην Λιοδάκη ο τίτλος

Στην κατηγορία των Κορασίδων η Σοφία Λιοδάκη με τρεις πρωτιές σε έξι αγωνίσματα και με σύνολο 224 βαθμών στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος. Η αθλήτρια του Τάλως αναδείχθηκε νικήτρια σε σκρατς, ατομική χρονομέτρηση και lap, ενώ είχε και τρεις δεύτερες θέσεις. Πίσω της βρέθηκε η Ματίνα Κούρου (Ροδήλιος) με 202 βαθμούς και με μία εντυπωσιακή πρωτιά στο πουρσουίτ, ενώ το στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε η νικήτρια του αγώνα αποκλεισμού, Φωτεινή Νικήτα (ΠΣΡ Μεσόγειος) που συγκέντρωσε 194 βαθμούς.

Εκτός βάθρου έμεινε ο Αρετή Μιχάκη (ΠΓΣ Λάρισας) με 159 βαθμούς, ενώ την 5η θέση κατέλαβε η Ουρανία Φραγκιουδάκη (Τάλως) με 158 βαθμούς. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε η αθλήτρια του ΠΑΟΚ Δήμητρα Τάτλη, η οποία ήταν η μεγάλη νικήτρια στο αγώνισμα των πόντων, συγκεντρώνοντας 157 βαθμούς.

Αποτελέσματα (Άνδρες)

1. Γιάννης Σπανόπουλος (ΠΕΛΟΤΟΝ) 261 2. Ζήσης Σούλιος (Κρόνος) 223 3. Κυριάκος Πασταματάκης (Ροδήλιος) 183 4. Βασίλης Τσοπούρογλου (ΠΓΣ Λάρισας) 159 5. Αντώνης Αχτύπης (Π.Ο Πατρών) 157

6. Γρηγόρης Σιμίτζης (ΠΕΣΑ Αστέρας) 143

Αποτελέσματα (Έφηβοι)

1. Κωνσταντίνος Κωνσταντούρας (Διαγόρας) 231 2. Δημήτρης Χρηστάκος (Σπαρτιατικός) 210 3. Νίκος Φριντζίλας (Σπαρτιατικός) 199 4. Κωνσταντίνος Ντανοβασίλης (Κρόνος) 184 5. Νίκος Λινάρδος (Θράκας Ιππέας) 162

6. Γιώργος Καλονιάτης (Θησέας) 161

Αποτελέσματα (Παίδες)

1. Μανώλης Ορφανουδάκης (Κύδων Χανίων) 262 2. Παναγιώτης Καρατσιβής (ΠΓΣ Λάρισας) 232 3. Ανδρέας Καλαθενός (Διαγόρας) 150 4. Γιάννης Αγγελάκης (Κύδων Χανίων) 136 5. Θανάσης Παπαδόπουλος (Έλαφος) 133

6. Γιώργος Ζαχαριάς (ΠΣΡ Μεσόγειος) 131

Αποτελέσματα (Κορασίδες)

1. Σοφία Λιοδάκη (Τάλως) 224 2. Ματίνα Κούρου (Ροδήλιος) 202 3. Φωτεινή Νικήτα (ΠΣΡ Μεσόγειος) 194 4. Αρετή Μιχάκη (ΠΓΣ Λάρισας) 159 5. Ουρανία Φραγκιουδάκη (Τάλως) 158

6. Δήμητρα Τάτλη (ΠΑΟΚ) 157