Ποδηλασία – Παγκόσμιο ρεκόρ backflip από ποδηλάτη MTB!

Ο Zink έπιασε ταχύτητα 46 μιλίων την ώρα (περίπου 74 χλμ. / ώρα) κινούμενος κατηφορικά προτού πετάξει για το backflip, κάνοντας την ιδανική προσγείωση μέσα σε αποθέωση από τους θεατές.

«Είναι σαν ένα όνειρο – σηκώθηκα στον αέρα και ξέχασα πόση ώρα βρισκόμουν εκεί», είπε στο ESPN.

«Εξακολουθούσα να αισθάνομαι άνετα, νόμιζα ότι κοιτούσα για ώρα τον ουρανό, αλλά έλεγα στον εαυτό μου, να θυμάσαι ότι είναι μία μεγάλη πτήση. Στην συνέχεια προσγειώθηκα και όλα πήγαν ομαλά. Ήταν η πιο ομαλή προσγείωση που είχα, δεν έκανα το παραμικρό λάθος και βρισκόμουν σε μία παράξενη πνευματική κατάσταση. Τώρα ξέρω γιατί προετοιμαζόμουν τους τελευταίους 6 μήνες. Πιστεύω ότι είναι μόνο η αρχή καθώς μία μέρα ίσως να φτάσω στα 150 ή τα 200 πόδια, ποιος ξέρει;».

Η αρραβωνιαστικιά του Zink, η Amanda Witherspoon, κρατούσε την κόρη του ζευγαριού, τη μικρή Ayla και μετά την ολοκλήρωση της επιτυχημένης προσπάθειας δάκρυσε φωνάζοντας ότι τα κατάφερε. Ο Zink έμαθε λίγο μετά από τον εκπρόσωπο της Guinness, τον Alex Angert, ότι είναι και επίσημα απίστευτος ενώ ο ποδηλάτης σχολίασε: «Το όνειρό μου είναι ότι τα 100 πόδια θα είναι σαν το μίλι των τεσσάρων λεπτών».