Ποδηλασία – Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΤΒ: Ο Andreassen κέρδισε τον αγώνα cross country Νέων

Ο Δανός Simon Andreassen κυριάρχησε στον αγώνα cross country νέων από την αρχή μέχρι το τέλος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας στο Hafjell της Νορβηγίας. Πίσω του η μάχη ήταν έντονη για τα μετάλλια που απέμεναν με τον Κολομβιανό Egan Bernal να επικρατεί του Γερμανού Luca Schwarzbauer.

Ο Andreassen βρέθηκε μπροστά από την αρχή και ήταν ήδη 15’’ μακριά από τον πλησιέστερο αντίπαλό του στα μισά του πρώτου από τους συνολικά πέντε γύρους. Αρκετοί ήταν οι αθλητές που τον κυνήγησαν, αρχικά ο Γάλλος Neilo Perrin Ganier, ο Ολλανδός Milan Vader, ο Bernal και ο Γάλλος Hugo Pigon. Όταν οι ποδηλάτες που άρχισαν δυνατά έμειναν από αντοχές, ο Andreassen συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Πίσω από το Δανό, ο Bernal είχε μία μικρή διαφορά από τον Vader με τον Γερμανό David Horvath να μένει μπροστά από το Γάλλο Hugo Briatta.

Τελικά Vader και Bernal ήταν μαζί ενώ οι δύο Γερμανοί, Schwarzbauer και Horvath, ήταν σε κοντινή απόσταση πίσω τους. Με δύο γύρους να απομένουν ο Andreassen είχε ένα άνετο προβάδισμα 1:30, το οποίο συνέχισε να μεγαλώνει παρά το αργό κλατάρισμα που είχε στον τελευταίο γύρο.

Στον τελευταίο γύρο, ο Vader συνέχισε να απομακρύνεται από τον Bernal, αλλά ο Ολλανδός δεν άντεξε σε αυτό το ρυθμό και αργότερα δέχθηκε προσπέραση τόσο από τον Bernal όσο και από τον Schwarzbauer.

Νικήτρια στο cross-country U23 η Koller

Η Nicole Koller κέρδισε το χρυσό μετάλλιο για την Ελβετία στον αγώνα cross country U23 του παγκοσμίου πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας στο Hafjell της Νορβηγίας. Η Koller ολοκλήρωσε τον αγώνα των τεσσάρων γύρων που διεξήχθη σε εξαιρετικές καιρικές συνθήκες μπροστά από τη Δανή Malene Degn και την συμπατριώτισσά της Sina Frei.

Η Degn άρχισε με πολύ δυνατό ρυθμό και ακολουθούσε με μικρή διαφορά η Τσέχα Barbora Prudkova και η περυσινή κάτοχος του τίτλου, η Ελβετή Alessandra Keller. Στο μεταξύ, η Koller σταδιακά κέρδιζες θέσεις ούσα 15η και ήταν κοντά στην κορυφή μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου αρχίζοντας για τα καλά την καταδίωξη της Degn και της συμπατριώτισσάς της, Frei.

Η Prudkova υποχώρησε αρκετές θέσεις προς το τέλος του πρώτου γύρου και στον δεύτερο, Degn και Koller ήταν μαζί, μπλοκάροντας η μία την άλλη ενώ τις κατεδίωκαν Keller και Frei. Στο τέλος του 3ου γύρου η Koller κατάφερε να πάρει μία μικρή διαφορά από τη Degn, αλλά από εκεί και πέρα ξέφυγε φτάνοντας μόνη της στον τερματισμό με διαφορά 1:19 από τη Degn.

Η περυσινή κάτοχος του τίτλου, η Keller έμεινε από δυνάμεις προς το τέλος του αγώνα ενώ η Frei έφτασε στο χάλκινο. Η Keller τερμάτισε 4η μπροστά από την Prudkova, η οποία ανέβαζε το ρυθμό της στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.