Ποδηλασία – Μοιρασμένες οι πιθανότητες παραμονής του Horner στη Lampre

Ο Horner, ο οποίος θα κλείσει τα 43 τον Οκτώβριο, είχε μία δύσκολη σεζόν. Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο την άνοιξη και υπέστη τραυματισμούς που τον άφησαν εκτός του Giro d’Italia. Εμφανίστηκε στο Tour de France αλλά δεν είχε το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Vuelta λόγω των χαμηλών τιμών κορτιζόλης που ανιχνεύθηκαν στον οργανισμό του. Ο ίδιος πήρε μέρος στους καναδικούς αγώνες του WorldTour τον Σεπτέμβριο αλλά αποδείχθηκαν οι τελευταίοι του στην σεζόν.

«Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή και τίποτα δεν επιβεβαιώνεται», πρόσθεσε ο Copeland. «Δεν είναι ένα ναι ή ένα όχι. Συνεχίζουμε να μιλάμε με τους χορηγούς και αναζητάμε μια απάντηση από εκείνους. Δεν έχει υπάρξει προσφορά για συμβόλαιο ακόμα. Μιλήσαμε με τον ατζέντη του και ο Chris θέλει να συνεχίσει. Εξαρτάται από το budget ως ένα βαθμό και αυτό είναι που προσπαθούμε να επιλύσουμε με τους χορηγούς».

Η Lampre εστιάζει στην απόκτηση αθλητών που θα υποστηρίξουν τον Rui Costa, έχοντας «δέσει» τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή με πολυετές συμβόλαιο. Η ομάδα έχει ακόμα έναν μικρό αριθμό κενών θέσεων για την επόμενη χρονιά αλλά πρέπει να καταθέσει 10 συμβόλαια στην UCI αυτή την εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή έχει περισσότερους από αρκετούς αθλητές για να το κάνει και ο Copeland, ενώ θέλει να κρατήσει τον Horner, κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Αυτό εξηγείται μερικώς από το γεγονός ότι η ομάδα δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τον Diego Ulissi, ο οποίος βρέθηκε θετικός στην σαλβουταμόλη στο Giro d’Italia. Η ομάδα απέβαλε άμεσα τον αθλητή αλλά περιμένει από την UCI να ανακοινώσει την απόφασή της για την υπόθεση.

Ο Copeland απέκλεισε το σενάριο που θέλει τον Horner να αναζητά άλλη στέγη αν ο Ulissi παραμείνει στην ομάδα. «Ο Chris θα μπορούσε να είναι ένας ηγέτης ή ένας ποδηλάτης της γενικής κατάταξης για εμάς στο Giro ή τη Vuelta αλλά δεν γνωρίζουμε την κατάσταση με τον Ulissi που θέλει να δοκιμάσει για τη γενική κατάταξη στο μέλλον. Παρόλα αυτά δεν ισχύει το ότι αν ο Ulissi μείνει τότε φεύγει ο Chris.

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες με την υπόθεση του Ulissi. Δεν περιμένουμε να αθωωθεί πλήρως αλλά λογικά η ποινή δεν θα είναι μεγάλη. Παρόλα αυτά, μετά την απόκτηση του Rui, το ρόστερ θα μείνει πάνω – κάτω το ίδιο. Υπάρχουν μερικοί ποδηλάτες για τους οποίους θα αποφασίσουμε τις ερχόμενες εβδομάδες και οι αντικαταστάτες θα ανακοινωθούν με τον συνηθισμένο τρόπο των δελτίων τύπου. Πρέπει να καταθέσουμε 10 συμβόλαια στην UCI αυτή την εβδομάδα και έχουμε 13 με διετείς συμφωνίες».

Ένας ποδηλάτης που είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από την ομάδα είναι ο Damiano Cunego. Ο Ιταλός δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια και ο Copeland γνωρίζει ότι ο πρώην νικητής του Giro d’Italia μιλάει με άλλες ομάδες. «Ο Cunego πιθανότατα δεν θα μείνει, αλλά ο Pozzato έχει συμβόλαιο για του χρόνου. Με τον Cunego πιστεύω ότι είναι στο 70-30 να φύγει. Ο ατζέντης μου είπε ότι δεν είναι μακριά με μερικές ομάδες χωρίς να αναφέρει ονόματα αλλά ίσως μία αλλαγή να ήταν καλή για εκείνον».