Ποδηλασία – Μια γεμάτη σεζόν το 2015 έχει στόχο ο Schurter

Παρά το ότι ο Nino Schurter κατετάγη 2ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας στο cross country την περασμένη εβδομάδα και δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε τα προηγούμενα τρία χρόνια δηλώνει ικανοποιημένος με την σεζόν του.

«Είμαι χαρούμενος με τη σεζόν μου. Δεν ήταν μία σημαντική σεζόν για εμένα και δεν είναι ολυμπιακή χρονιά», είπε. «Κέρδισα πολλά τα προηγούμενα χρόνια και προσπάθησα να κάνω κάτι διαφορετικό και να μάθω κάτι. Σαφώς και είμαι χαρούμενος με το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησα».

Αυτό που έκανε διαφορετικό ο Schurter ήταν να αφήσει κάποιους αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου mountain bike για μερικούς αγώνες δρόμου του WorldTour την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού. Αυτό του κόστισε τον τίτλο στη γενική του παγκοσμίου κυπέλλου και τον άφησε κουρασμένο στο τέλος της σεζόν.

«Ήμουν λίγο κουρασμένος μετά τη μεγάλη σεζόν. Είχα ένα σκληρό πρόγραμμα με το Cape Epic και μερικούς αγώνες δρόμου. Οι τελευταίοι αγώνες παγκοσμίου κυπέλλου ήταν επιτυχημένοι αλλά ήταν και απαιτητικοί και δεν μπορούσα να περάσω το όριό μου. Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση αυτή τη σεζόν αλλά στο τέλος κουράστηκα. Πιθανότατα έδωσα πάρα πολλούς αγώνες».

Το εντυπωσιακό στοιχείο με τον Schurter είναι η σταθερότητά του. Έχει κερδίσει μετάλλιο σε κάθε παγκόσμιο πρωτάθλημα, εκτός από εκείνο του 2010, όταν το είχε δύο λάστιχα και τερμάτισε 4ος.

Στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα έχασε τον αγώνα από τον Julien Absalon, τον μετέπειτα πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή που ήταν δυνατότερος εκείνη την ημέρα. Ο Schurter δεν σχεδιάζει να αγωνιστεί περισσότερο στο δρόμο το 2015. Αντίθετα, η προσοχή του επιστρέφει στους Ολυμπιακούς του 2016. Μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Λονδίνο, στόχος του είναι το χρυσό στο Rio.

«Είμαι συγκεντρωμένος στο παγκόσμιο κύπελλο του 2015 και θα προσπαθήσω να κερδίσω τη γενική και το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Την επόμενη χρονιά αρχίζουν τα προκριματικά για τους Ολυμπιακούς οπότε όλα θα περιστρέφονται γύρω από το cross country».

Στο μεταξύ θα πάρει μέρος στο Swiss Epic με τον συναθλητή του Scott Odlo, τον Florian Vogel. «Ελπίζω ότι ο αγώνας δεν θα είναι πολύ σκληρός. Στην συνέχεια, όμως θα κάνω σίγουρα μεγάλης διάρκειας διακοπές».