Ποδηλασία – Με ηγέτη τον Nerz το 2015 η Bora

Ο 25χρονος κατετάγη 18ος στη Vuelta και ήταν 14ος πέρυσι με ιδιαίτερες ικανότητες τόσο στις ανηφόρες όσο και στο χρονόμετρο. «Στο παρελθόν οι ικανότητές του απέδειξαν τα ηγετικά του προσόντα. Τώρα θα έχει το ρόλο του ηγέτη», ανέφερε η ομάδα.

«Μου δίνεται η ευκαιρία να αξιοποιήσω τις δυνατότητές μου και να αναλάβω το ρόλο του ηγέτη στα καθοριστικά ετάπ», είπε ο Nerz. «Επιπλέον θα είμαι ικανός να το κάνω αυτό με μία γερμανική ομάδα. Υπάρχει κάτι το πολύ ξεχωριστό με την παρουσία μου καθώς η ομάδα έχει νέο προσανατολισμό και στόχους. Η Γερμανία αποκτά νέο ενδιαφέρον για την ποδηλασία και με αυτή την ομάδα κάνουμε το σωστό βήμα εμπρός».

Ο διευθυντής της ομάδας Ralph Denk χαρακτήρισε τον Nerz έναν αθλητή όνειρο για τη νέα του ομάδα. «Είναι ο καλύτερος Γερμανός ποδηλάτης για τη γενική κατάταξη, τα πιο επιτυχημένα του χρόνια είναι μπροστά του και είναι έτοιμος να αναλάβει ηγετικό ρόλο. Είναι ο τέλειος ποδηλάτης για αυτό που χρειαζόμαστε».

Ο Nerz επιστρέφει σε μια γερμανική ομάδα. Έχοντας αρχίσει την επαγγελματική του καριέρα στη Milram το 2010, αγωνίστηκε από δύο χρόνια στις Liquigas-Cannondale και BMC. Την χορηγία της NetApp για τα επόμενα πέντε χρόνια αναλαμβάνει η Bora. Θα υπάρξει και δεύτερος χορηγός το 2015 και θεωρείται ότι θα είναι η καναδική κατασκευάστρια ποδηλάτων Argon 18, αν και δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση.