Ποδηλασία – Η σεζόν ξεκινάει από το Μάντσεστερ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ– Τα μεγαλύτερα ονόματα στην ποδηλασία πίστας θα βρεθούν από σήμερα (1.11) και μέχρι την Κυριακή (3.11) στο Manchester Velordrome όπου θα διεξαχθεί η πρώτη από τις τρεις, σειρές του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδηλασίας πίστας.

Η νέα σεζόν σηματοδοτεί μερικές αλλαγές στο σύστημα προεπιλογής αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν συμμετάσχει από μια σειρά Grands Prix για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους, ενώ παράλληλα η σειρά του Μάντσεστερ είναι ουσιαστικά το πρώτο βήμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στο Cali της Κολομβίας (26.02-02.03).

Εντυπωσιακή θα είναι η συμμετοχή της Μ. Βρετανίας η οποία, ως οικοδέσποινα, θα συμμετάσχει με 17 αθλητές και αθλήτριες (!), περιλαμβανομένων των Jason Kenny, Phillip Hindes, Steven Burke, Ed Clancy, Dani King, Joanna Rowsell και Laura Trott, (κάτοχοι χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου), αλλά και του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Becky James.

Μεγάλα ονόματα θα συμμετάσχουν και στην αποστολή της Αυστραλίας με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Joshua Harrison και την Elissa Wunderirsitz να ξεχωρίζουν, ενώ Γερμανία, Γαλλία και Ρωσία έδειξαν και στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Apeldoorn (Ολλανδία), ότι μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά.

Από την πλευρά της η Ελλάδα θα συμμετάσχει με τον Σωτήρη Μπρέτα του Α.Σ ΑΚΡΑΤΟΣ, ο οποίος θα πάρει μέρος στην ταχύτητα 200μ., αγώνισμα που βάσει προγράμματος θα διεξαχθεί την Κυριακή.