Ποδηλασία – Επιβεβαιώνει την αποχώρηση από τη Garmin ο Farrar

Μετά από σχεδόν 8 χρόνια στη Garmin, ο Tyler Farrar θα αγωνίζεται αλλού το 2015. Ο Αμερικανός, ο οποίος θα πάρει μέρος στο γύρο Βρετανίας και Πεκίνου τις ερχόμενες εβδομάδες, επιβεβαίωσε την είδηση χωρίς να αποκαλύπτει τα μελλοντικά του σχέδια.

«Όλα συμφωνήθηκαν για του χρόνου αλλά περιμένω την ανακοίνωση της ομάδας. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αποχωρώ από τη Garmin», είπε ο Farrar από την ευρωπαϊκή του βάση στη Γάνδη του Βελγίου.

Ο Farrar υπέγραψε για την Garmin – την τότε Garmin-Chipotle– το 2008 και είναι ένας από τους μόλις τέσσερις ποδηλάτες που παραμένουν από τότε στην ομάδα. Από το ντεμπούτο του έκανε καριέρα σπρίντερ με μεγάλη αποτελεσματικότητα στα Classics, κερδίζοντας ετάπ και στα 3 Grand Tour και τίτλους στο Hamburg Classic και το Scheldeprijs. Παρά το ότι δυσκολεύτηκε να φτάσει σε νίκες φέτος πήρε μερικούς τερματισμούς στην πρώτη 5άδα, όπως με τη 2η θέση στο Scheldeprijs και το Dwars Doors Vlaanderen και την 4η στο Αμβούργο τον περασμένο μήνα.

«Το να φεύγεις είναι κάπως παράξενο όταν είσαι σε μία ομάδα για τόσο πολύ καιρό. Πέρασαν σχεδόν 8 χρόνια και μέχρι ενός σημείου είναι σαν μία οικογένεια».

Ο Farrar έχει ακουστεί για αρκετές ομάδες τις τελευταίες εβδομάδες, όπως για την MTN-Qhubeka, η οποία είναι μία από τις πιο δραστήριες ομάδες στη μεταγραφική αγορά. Ο Farrar δεν αποκάλυψε τη νέα του ομάδα αλλά παραδέχθηκε ότι η αποχώρηση από τη Garmin θα είναι σκληρή αν και ανυπομονεί για μία νέα πρόκληση.

«Θα είναι διαφορετικά αλλά μερικές φορές η αλλαγή μπορεί να είναι ένα καλό πράγμα και είναι εύκολο να αισθανθείς άνετα σε ένα μέρος μετά από λίγο καιρό. Ήρθα στη Garmin ως ένας αρκετά νέος αθλητής και ωρίμασα. Πέρασε πολύς καιρός και θα θυμάμαι με ευχαρίστηση όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα».

Η επόμενη εμφάνιση του Farrar είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο για το γύρο Βρετανίας που αρχίζει την Κυριακή στο Liverpool.

Mark Cavendish και Marcel Kittel είναι οι σπρίντερ με τον τίτλο του φαβορί αλλά ο Farrar εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχουν ευκαιρίες και για εκείνον. Μπορεί να αλλάξει ομάδα το Δεκέμβριο αλλά ο 30χρονος είναι αφοσιωμένος στο να μείνει όσο το δυνατό περισσότερο επαγγελματίας μέχρι το τέλος της σεζόν.

«Έκανα ένα μεγάλο διάλειμμα το καλοκαίρι καθώς δεν πήγα στο Tour de France και χρειάστηκα μερικούς αγώνες για να ξαναβρώ το ρυθμό αλλά τα πήγα καλά τις τελευταίες εβδομάδες. Είχα μία καλή εμφάνιση στο Αμβούργο το περασμένο διήμερο και αισθάνομαι πολύ καλά», είπε.

«Υπάρχουν μερικές καλές ευκαιρίες για εμένα. Έριξα μία ματιά στα ετάπ χθες και είδα μερικές ευκαιρίες. Θα κυνηγήσω όλα τα ετάπ που μου ταιριάζουν και δεν θα αφήσω τις ευκαιρίες που θα μου παρουσιαστούν. Υπάρχουν μερικά ετάπ με κάποιες ανηφόρες στα τελευταία 10 χλμ και ο αγώνας θα έχει ενδιαφέρον».

Το υπόλοιπο πρόγραμμα αγώνων του Farrar δεν έχει οριστικοποιηθεί αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνει ντεμπούτο στο γύρο Πεκίνου τον επόμενο μήνα, ενώ θα πρέπει να περιμένει τις επιλογές των ΗΠΑ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.