Ποδηλασία – Εκτός παγκοσμίου πρωταθλήματος ο Van Garderen

Ο Van Garderen ήταν μέλος της BMC στην κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου στην Ponferrada πέρσι, ωστόσο αυτή η σεζόν τελείωσε για τον Αμερικανό ποδηλάτη, μετά το ατύχημά του στη Vuelta. Ο Van Garderen είναι ο δεύτερος ποδηλάτης της BMC που αποχωρεί λόγω τραυματισμού από τη Vuelta, καθώς ο Marcus Burghardt δεν κατάφερε να βρεθεί στην εκκίνηση του ετάπ της περασμένης Δευτέρας λόγω πτώσης στο δεύτερο ετάπ.

Στην Cannondale-Garmin το 2016 ο Uran

Ο Κολομβιανός αναμένεται να ενισχύσει την ομάδα στους στόχους που έχει για τη γενική κατάταξη στα Grand Tours, ιδιαίτερα στο Giro d’Italia, έχοντας χάσει πρόσφατα ποδηλάτες όπως τον Dan Martin και τον Ryder Hesjedal.

Ο Urán κατετάγη δύο φορές δεύτερος γενικής στο Giro d’Italia, το 2013 και το 2014, ενώ έχει κατακτήσει το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο στον αγώνα δρόμου το 2012.

Ο Urán πέρασε τρεις σεζόν στην Team Sky (2011-2013), ενώ ακολούθησαν ακόμη δύο στην Etixx-QuickStep.

Παραμένει στην Etixx-QuickStep o Boonen

Ο Boonen έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του καριέρας με τη συγκεκριμένη ομάδα, στην οποία βρίσκεται από το 2003.

Στα 13 χρόνια παραμονής έχει αναδειχθεί ως ένας από τους σπουδαιότερους ποδηλάτες των Classics, με τέσσερις νίκες στο Paris-Roubaix, τρεις στο Tour of Flanders, ενώ έχει φορέσει και τη φανέλα του παγκόσμιου πρωταθλητή μεταξύ των πολλών άλλων επιτυχιών του που ξεπερνούν τις 100 νίκες.

Η βελγική ομάδα έχει ήδη συμφωνήσει με τον Dan Martin ο οποίος μετά από 7 χρόνια στην Cannondale-Garmin, αλλάζει ομάδα, ενώ ο Rigoberto Urán θα κινηθεί στην αντίθετη κατεύθυνση με το μέλλον του Mark Cavenidsh και του Mark Renshaw να παραμένει αβέβαιο.