Ποδηλασία – Δαχτυλίδια πρωταθλητή για τη BMC

Ο Ιταλός έδωσε σε κάθε έναν από τους πέντε συναθλητές του ένα χειροποίητο δαχτυλίδι στο προπονητικό camp της BMC στη Dénia την περασμέν εβδομάδα.

«Λίγες ημέρες μετά τη νίκη μας ήθελα να κάνω κάτι για τους συναθλητές μου. Ήταν σημαντικό για εμένα να έχουμε κάτι να το θυμόμαστε. Ήθελα να θυμάμαι αυτό το κομμάτι της σεζόν, να θυμόμαστε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα που πήραμε και να έχουμε κάτι που θα ήταν μόνο για τους έξι μας», εξήγησε ο Oss. «Μίλησα λοιπόν με μερικούς φίλους μου, οι οποίοι ήξεραν κάποιους που έφτιαχναν τα δαχτυλίδια. Σκέφτηκα ότι θα ήταν το τέλειο δώρο».

Η BMC νίκησε την Orica-GreenEdge με 31’’ στην Ponferrada τον περασμένο Σεπτέμβριο με την κάτοχο του τίτλου Omega Pharma-QuickStep να παίρνει την τρίτη θέση.

Το προπονητικό camp αποτελεί την πρώτη ευκαιρία για τους έξι να βρεθούν ξανά μαζί από τη στιγμή που κέρδισαν το μετάλλιο. «Ήταν μία πολύ ξεχωριστή στιγμή. Πιστεύω ότι ήταν μία μεγάλη έκπληξη για εκείνους. Ήπιαμε ένα ποτήρι κρασί, μιλήσαμε για το αποτέλεσμα και για τα όσα θέλουμε να κάνουμε στη φετινή ομαδική χρονομέτρηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος».

Tejay van Garderen και Manuel Quinziato είναι οι μοναδικοί που έχουν αγωνιστεί και στις τρεις εκδόσεις, με τον Taylor Phinney να απουσιάζει από τον περασινό αγώνα λόγω τραυματισμού. Το νέο απόκτημα, ο Rohan Dennis, ο οποίος πήγε στην ομάδα ενόψει της Vuelta a España, αγωνίστηκε μαζί με τους Peter Velits και Silvan Dillier.

«Είναι ένα πραγματικά ωραίο αναμνηστικό. Σίγουρα θα πάρει μία ωραία θέση στο σπίτι μου», είπε ο Dillier. «Κάθε φορά που θα το κοιτάζω, πάντα θα θυμάμαι όλες αυτές τις ωραίες στιγμές που είχαμε μαζί, πριν τον αγώνα, στον αγώνα και τους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν».