Ποδηλασία – Αφεντικό σε ποδηλατική ομάδα ο Alonso;

Ο Luis García Abad, ο manager  του πιλότου της F1 Fernando Alonso, ανέφερε ότι ζήτησε επίσημα άδεια από το WorldTour για τη δημιουργία νέας ομάδας. Παρόλα αυτά ο ίδιος επέμεινε ότι δεν έχουν αποκτήσει ή έρθει σε επαφή με αθλητές επειδή κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο σύμφωνα με τους κανονισμούς που δεν επιτρέπουν μία τέτοια κίνηση μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

«Δεν μπορώ να υπογράψω συμβόλαιο με κανέναν μέχρι την 1η Οκτωβρίου επειδή κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο. Δεν έχουμε μιλήσει επίσημα με κανένα αθλητή».

Ο García Abad δήλωσε επίσης ότι ζήτησε άδεια από το WorldTour και στο τέλος του μήνα θα έχει συνάντηση με την UCI.

Η αίτηση για άδεια στο WorldTour δεν σημαίνει αυτόματα τη δημιουργία μίας ομάδας αλλά είναι μία απόδειξη ότι το σχέδιο του Alonso έχει περισσότερες ελπίδες να πραγματοποιηθεί βραχυπρόθεσμα.

Όταν ρωτήθηκε για την απόκτηση αθλητών ο García Abad είπε στο Biciciclismo, «Αν η μπάλα βρει το χέρι σου μέσα στην περιοχή είναι πέναλτι. Δεν μπορώ να συμφωνήσω με κανέναν επειδή δεν έχουμε δημιουργήσει επίσημα την ομάδα, επαναλαμβάνω ότι θα ήταν μία παράνομη κίνηση». Αυτό βέβαια μπορεί να αλλάξει την 1η Οκτωβρίου.

Ενώ εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο αγοράς μίας ομάδας, ο García Abad είπε ότι οι κανονισμοί θα καθορίσουν αν θα εμφανιστούν είτε ως μία νέα ομάδα στο WorldTour ή το ProContinental.

«Δεν αποτελεί πρόβλημα, έτσι είναι οι κανονισμοί. Αν έχεις τους αθλητές και έχεις αρκετούς βαθμούς για να είσαι στο WorldTour θα είσαι εκεί, ειδάλλως θα είσαι στο ProContinental”.

Η είδηση ότι ο Fernando Alonso ενδιαφέρεται να δημιουργήσει μία ποδηλατική ομάδα εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της περυσινής Vuelta με την εξαγορά της Euskaltel-Euskadi. Από τότε οι πληροφορίες ήταν ελάχιστες με πολλές φήμες για συμφωνία με αθλητές και διευθυντές που τελικά διαψεύστηκαν δημιουργώντας απαισιοδοξία για την επιτυχία του εγχειρήματος. Παρόλα αυτά η τελευταία εξέλιξη αφήνει να εννοηθεί ότι η νέα ομάδα δείχνει να κάνει βήματα εμπρός αν και σε ένα αργό ρυθμό που υπαγορεύει η UCI.