Ποδηλασία – Αποχώρησε από το Γύρο Βρετανίας ο Stannard

Ο Ian Stannard αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το Tour of Britain μετά το κάταγμα στο αριστερό σκαφοειδές λόγω πτώσης στα τελευταία 500 μέτρα του πρώτου ετάπ στο Liverpoll. Παρά το ότι ο Άγγλος κατάφερε να τερματίσει στο ετάπ, ο τραυματισμός ήταν τέτοιος που δεν του επέτρεψε να βρεθεί στην εκκίνηση του 2ου ετάπ.

«Ήθελα πραγματικά να συνεχίσω αλλά δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω σωστά το φρένο κι αυτό σημαίνει ότι δεν θα ήμουν αξιόπιστος για τους συναθλητές μου και τους άλλους ποδηλάτες στο peloton», είπε ο Stannard.

Ο Stannard ήταν ένας από τους ποδηλάτες που έπεσαν στο φινάλε του χθεσινού ετάπ. Η ομάδα της Sky επέλεξε να περιμένει μέχρι το πρωί για να πάρει την τελική της απόφαση αν και σύντομα έγινε εμφανές ότι ο τραυματισμός του Stannard στον καρπό δεν θα του επέτρεπε να συνεχίσει στον αγώνα.

«Έπεσε από το ποδήλατο μετά τη σύγκρουση με έναν πεσμένο αθλητή μπροστά του και στην προσπάθεια να προστατέψει τη μέση του υπέστη τον τραυματισμό», είπε ο γιατρός της ομάδας Phil Riley.

«Φέραμε έναν χειρουργό να μας συμβουλέψει για το αν είναι ασφαλές να συνεχίσει, αλλά ο πόνος ήταν πολύ έντονος όταν προσπάθησε να αγωνιστεί το πρωί».

Ο τραυματισμός είναι το αποκορύφωμα μίας απογοητευτικής σεζόν για τον Stannard, ο οποίος έχασε τέσσερις μήνες περιλαμβάνοντας το Paris-Roubaix και το Tour de France μετά το κάταγμα σε σπόνδυλο λόγω πτώσης στο Gent-Wevelgem το Μάρτιο.

Ο Stannard, ο οποίος άρχισε εντυπωσιακά την σεζόν κερδίζοντας το Omloop Het Nieuwsblad, επέστρεψε στη δράση στο RideLondon Classic στα τέλη Ιουλίου, συμμετέχοντας στο Eneco Tour την περασμένη εβδομάδα.

Είναι πολύ πιθανό η σεζόν του Stannard να έχει τελειώσει. Σίγουρα δεν θα έχει την ευκαιρία να επαναλάβει την εικόνα που έδειξε στο περυσινό Tour of Britain, όταν πήρε την 7η θέση γενικής ενώ βοήθησε τον Bradley Wiggins να φτάσει στον τίτλο.