Ποδηλασία – Αποσύρεται τον Φεβρουάριο ο Cadel Evans

Ο 37χρονος ο οποίος κέρδισε το Tour το 2011, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ponferrada στην Ισπανία, ότι θα αποσυρθεί μετά το Tour Down Under και τον παρθενικό μονοήμερο αγώνα Cadel Evans Great Ocean Road την 1η Φεβρουαρίου.

«Η ευκαιρία να κερδίσω ένα ακόμη Grand Tour έχει χαθεί, είναι κάτι που οφείλω να αποδεχθώ. Τώρα είναι μια καλή στιγμή να πω ότι σταματάω», είπε ο Evans, ο οποίος τερμάτισε δύο φορές δεύτερος στο Tour το 2007 και το 2008. Ο ίδιος κέρδισε τον αγώνα δρόμου του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2009. Πήρε την 3η θέση γενικής στο Giro d’Italia το 2013 και στη Vuelta το 2009, κερδίζοντας και το κλασικό Fleche Wallonne το 2010.

«Γνώριζα ότι θα σταματούσα πριν τα 40 και τώρα είμαι σε αυτή την περίοδο», πρόσθεσε ο Evans. Το αστέρι του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή άρχισε να σβήνει μετά το περυσινό Giro όταν απέτυχε στην τελευταία του προσπάθεια να κερδίσει το Tour, τερματίζοντας μόλις στην 39η θέση.

Αυτή τη χρονιά επέλεξε να μείνει εκτός Tour για να συγκεντρωθεί στο Giro αλλά πήρε μόλις την 8η θέση γενικής και δεν βρέθηκε ποτέ στη μάχη του τίτλου στη Vuelta στις αρχές του μήνα.