Ποδηλασία – Έτοιμος να επιστρέψει στο WorldTour ο Blythe

Αποχωρώντας από την BMC στα τέλη του 2013, ο Blythe πέρασε τη σεζόν αγωνιζόμενος για τη NFTO στην κατηγορία Continental προσελκύοντας το ενδιαφέρον μίας σειράς κορυφαίων ομάδων όταν κέρδισε το RideLondon τον περασμένο μήνα.

Μιλώντας πριν το σημερινό ετάπ του γύρου Βρετανίας ο Blythe δήλωσε «Δεν έχω δεσμευθεί κάπου. Είχα προσφορές αλλά εξετάζω τις επιλογές μου αυτή την στιγμή. Θα δούμε τι θα συμβεί. Όταν ολοκληρωθεί ο Γύρος Βρετανίας θα έχω μάλλον κάτι να ανακοινώσω αλλά τίποτα δεν είναι οριστικό αυτή τη στιγμή. Θέλω να επιστρέψω και να παίρνω μέρος αλλά και να κερδίζω σημαντικούς αγώνες».

Στις αρχές της εβδομάδας υπήρξε η φήμη ότι ο Blythe είχε εξασφαλίσει διετές συμβόλαιο με την Orica-GreenEdge, κάτι που μπορεί να τον φέρει μαζί με τους συμπατριώτες του Adam και Simon Yates. Ενώ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον από την αυστραλιανή ομάδα ο Blythe δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα.

«Δεν υπάρχει κάτι επίσημο ακόμα. Είναι απλά μία φήμη. Έχω μιλήσει με την GreenEdge, αλλά όπως είπα δεν υπάρχει κάτι επίσημο».

Ο Blythe αυτή την στιγμή αγωνίζεται στο γύρο Βρετανίας αναζητώντας μία νίκη. Η ομάδα έχει επηρεαστεί αρνητικά από ατυχήματα τις προηγούμενες ημέρες και έχασε τον Sam Harrison στο 6ο ετάπ. Έχοντας κερδίσει το RideLondon, ο Blythe ελπίζει να ολοκληρώσει την σεζόν με άλλη μία μεγάλη νίκη αλλά η φύση του αγώνα αποτελεί αρνητικό παράγοντα για τους σπρίντερ.

«Υπάρχουν μερικές δύσκολες ανηφόρες και δεν είχα τις δυνάμεις για να περάσω γρήγορα. Είμαι σε καλή φόρμα αλλά θα ήταν ωραία αν υπήρχε ένας επίπεδος τερματισμός αντί για μία μικρή ανηφόρα τριών χιλιομέτρων πριν το τέλος», εξήγησε ο Blythe.