Πινγκ-Πονγκ – Mima Ito: «Η Κίνα δεν είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος»

Τα τέσσερα χρυσά μετάλλια της Κίνας σε Πεκίνο (2008) και Λονδίνο (2012) δεν δείχνουν να τρομάζουν την Γιαπωνέζα αθλήτρια, η οποία δήλωσε ότι είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τις κορυφαίες παίκτριες της Κίνας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

«Ναι, ειδικά οι Κινέζες έχουν μια συνέπεια στο παιχνίδι τους, αλλά για μένα δεν είναι οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι», τόνισε η νούμερο 9 στον κόσμο. «Είναι σίγουρα σε θέση να βάλουν πολλά σπιν στην μπάλα και να επιτεθούν με δυνατά χτυπήματα, ωστόσο λίγο πολύ παίζουν ένα κανονικό παιχνίδι. Όχι κάτι ιδιαίτερο. Το γεγονός αυτό μου ανοίγει το δρόμο για ένα πιο επιθετικό παιχνίδι από την πλευρά μου με στόχο να ελέγξω την αναμέτρηση».

Η 15χρονη, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο (ομαδικό) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (Kuala Lumpur) μίλησε και για την «χρυσή» ολυμπιονίκη του Λονδίνου και νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, Ding Ning. «Την έχω αντιμετωπίσει έξι φορές και έχω κάνει αρκετά καλά παιχνίδια».

Η Ito θα έχει μαζί της στο Ρίο τόσο την Ai Fukuhara, όσο και την Kasumi Ishikawa, με την τελευταία να βρίσκεται στην υψηλότερη θέση κατάταξης από τις υπόλοιπες, ενώ έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Λονδίνο (ομαδικό) γεγονός που όπως είπε τη γεμίζει ευθύνες για το Ρίο.

«Γεγονός είναι ότι νιώθω μεγάλη ευθύνη. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μία πολύ ιδιαίτερη διοργάνωση και φτάνοντας μέχρι εκεί θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για εμάς και τη χώρα μας», δήλωσε η νούμερο 6 στον κόσμο.