Πινγκ-Πονγκ – Mε 15 αθλητές κι αθλήτριες θα συμμετάσχει η Ελλάδα στο open Νέων και Παίδων της Σερβίας

Δεκαπέντε αθλητές κι αθλήτριες θα συγκροτήσουν οριστικά την ελληνική αποστολή στο επικείμενο open νέων και παίδων της Σερβίας. Το ότι η χώρα θα είχε ασυνήθιστα μεγάλο (γενικά σε τουρνουά του εξωτερικού) αριθμό συμμετοχής ήταν δεδομένο, όμως υπήρχε αμφιβολία για δύο παιδιά επειδή είχαν μπει σε λίστα αναμονής. Επρόκειτο για τους παίδες Γιάννη Πετρόπουλο και Δημήτρη Κορδούτη. Μετά τη λήξη της προθεσμίας για τις δηλώσεις οι διοργανωτές είδαν ότι το πρόγραμμα θα έβγαινε κανονικά και με αυτές τις προσθήκες κι έτσι έκανε δεκτούς τους δύο αθλητές.

Οι υπόλοιποι επίλεκτοι, που από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην πόλη Βρνιάκα Μπάνια, είναι οι έφηβοι Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Νίκος Αντωνιάδης, Πάρις Ζώνιος, Κωνσταντίνος Κώτσης, Νίκος Σκουτέρης, οι νεάνιδες Γεωργία Χατζηλυγερούδη, Χριστίνα Κανάρη, Θάλεια Κορδούτη, οι παίδες Γιάννης Σγουρόπουλος, Στράτος Δαμιανής και οι κορασίδες Έλλη Φίσερ, Στέλλα Πατεράκη και Ελισάβετ Τέρπου.

Θυμίζουμε ότι το καθιερωμένο open μικρών ηλικιών της Σερβίας εντάσσεται στη σειρά του Global Junior Circuit της παγκόσμιας ομοσπονδίας (I.T.T.F.). Η ελληνική αποστολή θ’ αναχωρήσει την Τρίτη 1 Οκτωβρίου και σε αυτή θα συμπεριλαμβάνονται και τέσσερις προπονητές, που εργάζονται στα σωματεία των δηλωμένων αθλητών.

Στους Έφηβους θα είναι υπεύθυνος τεχνικός ο Λουίτζι Σκέμβρης του Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας. Τις Νεανίδες αναλαμβάνει ο Γιάννης Σταύρου του Α.Σ.Ε.Α Καβάλας. Τους Παίδες ο Χρήστος Λάμης του Α.Ο. Ταταύλα και τις Κορασίδες ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος του Γ.Σ. Άρης Βούλας.

Οι συνθέσεις των ομάδων παραμένουν ίδιες όπως είχαν ανακοινωθεί προ ημερών από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Στο ομαδικό Παίδων θα υπάρχει Ελλάδα 1 με τους Σγουρόπουλο, Δαμιανή και Ελλάδα 2 με τους Πετρόπουλο, Κορδούτη, ενώ στις υπόλοιπες τρεις κατηγορίες θα συγκροτήσουν από μία ομάδα οι προαναφερόμενοι διεθνείς.

Το τουρνουά έχει και το αγώνισμα του διπλού. Στο διπλό Εφήβων ο Αγγελάκης θα παίξει με τον Αντωνιάδη, ο Σκουτέρης με τον Κώτση και ο Ζώνιος αναζητά συμπαίκτη. Στο διπλό Νεανίδων συγκροτούν δίδυμο η Κανάρη με τη Χατζηλυγερούδη και κοιτάζει να βρει συμπαίκτρια η Κορδούτη. Στο διπλό Παίδων τα ελληνικά ζευγάρια είναι Σγουρόπουλος/Δαμιανής και Πετρόπουλος/Κορδούτης και τέλος στο διπλό Κορασίδων η Φίσερ θ’ αγωνιστεί μαζί με την Τέρπου και θα αναζητήσει παρτενέρ η Πατεράκη.