Πινγκ-Πονγκ – Υπό πίεση ο Zhang

Παρά το γεγονός ότι ο 26χρονος είναι ουσιαστικά ανίκητος στα μονά από τον παγκόσμιο τίτλο του το 2011 στο Rotterdam, οι άσχημες επιδόσεις του στα ομαδικά αγωνίσματα αποτελούν προβληματίζουν τον Liu Guoliang.

Η Κίνα κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο ομαδικό στην Ιαπωνία το Μάιο αλλά ο Zhang νικήθηκε με 3-από το Γερμανό Dimitrij Ovtcharov στον τελικό και επίσης γνώρισε την ήττα – έκπληξη από τον Ταϊβανέζο Chen Chien-an στο περυσινό World Team Classic στο Guangzhou.

Ο Liu προειδοποίησε τον αθλητή από το Qingdao, τον άνθρωπο που πήρε ταχύτρα από όλους το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, το παγκόσμιο πρωτάθλημα και το παγκόσμιο κύπελλο δηλώνοντας ότι οι συμπαίκτες του καραδοκούν για να πάρουν τη θέση τους στους Αγώνες του Rio.

«Τον ενημέρωσα και τον προειδοποίησα για τη θέση του», είπε ο Liu. «Σχεδόν δύο χρόνια πριν το Rio, ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός και δεν έχει περιθώριο λάθους. Ο νούμερο 2 του κόσμου Fan Zhendong και ο νούμερο 1 Xu Xin έχουν επίσης μία ευκαιρία να κερδίσουν το grand slam και πιστεύω ότι τώρα έχουν την ίδια ικανότητα με την εποχή που ο Zhang είχε κερδίσει».

Ο Liu είπε ότι ο Zhang αμφισβητείται για το ομαδικό του πνεύμα και την υπευθυνότητα που δείχνει τα τελευταία δύο χρόνια και ότι τα προβλήματα που έχουν προκύψει ουσιαστικά δεν έχουν λυθεί.

«Κάποιες από τις εμφανίσεις του ήταν τραγικές… Εμφανίστηκε αδιάφορος και έδινε την εντύπωση ότι δεν παίζει με την ψυχή του. Αυτό εξάλλου ήταν εμφανές στο παγκόσμιο της Ιαπωνίας».

Έχοντας τους πρώτους τέσσερις άνδρες στην κατάταξη του μονού και τις έξι από τις πρώτες έπτα θέσεις στην αντίστοιχη κατάταξη των γυναικών, η Κίνα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κυριαρχήσει στους Ασιατικούς Αγώνες του Incheon.

«Στους Ασιατικούς Αγώνες ο Zhang δεν έχει περιθώριο λάθους», είπε. «Με κάθε ήττα υπάρχει κίνδυνος κι όταν τον αισθανθεί ίσως να είναι πολύ αργά για εκείνον».