Πινγκ-Πονγκ – Τιμητική διάκριση για την Oshonaike

Για την Oshonaike αυτή θα είναι η έκτη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με το ντεμπούτο της να πραγματοποιείται στους Αγώνες της Ατλάντα το 1996. «Την περασμένη Τρίτη η ειδική βοηθός στο τομέα των ΜΜΕ, Nneka Ikem Anibeze με την συγκατάθεση του υπουργού νεολαίας και αθλητισμού, Solomon Dalung, όρισε την Oshonaike ως βοηθό του αρχηγού της ολυμπιακής ομάδας θέλοντας έτσι να τιμήσουμε την πολυετή παρουσία της, αλλά και τη συμβολή της στην επιτραπέζια αντισφαίριση και γενικά στον αθλητισμό της Νιγηρίας», δήλωσε η υπεύθυνη Τύπου της Αφρικανικής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Olalekan Okusan.

«Ο Mikel Obi και η Olufunke Oshonaike επιλέχθηκαν λόγω της συνέπειας τους και την αφοσίωσή τους σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις», δήλωσε με τη σειρά της η Nneka Ikem Anibeze. «Ο Mikel είναι ένας ποδοσφαιριστής διεθνούς αναγνώρισης και πιστεύουμε ότι θα γίνει πρότυπο για τους αθλητές που έρχονται. Από τη μεριά της η Oshonaike είναι μια έμπειρη αθλήτρια και από τα παλαιότερα μέλη στην ομάδα. Πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός των δύο θα προβάλει με τον καλύτερο τρόπο την Νιγηρία».

Η γεννημένη στο Λάγος, Oshonaike, έχει κατακτήσει έξι ασημένια, τέσσερα χάλκινα και ένα χρυσό μετάλλιο στους Αφρικανικούς Αγώνες. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η Νιγηριανή δεν κατάφερε να μπει στο κυρίως ταμπλό χάνοντας από την Ιταλίδα Wenling Tan Monfardini, ενώ στις πέντε ολυμπιάδες που έχει αγωνιστεί έχει σημειώσει τρεις νίκες.