Πινγκ-Πονγκ – Στην 11η θέση του κόσμου η Εθνική!

Η ανακοίνωση της παγκόσμιας κατάταξης εθνικών ομάδων για τον μήνα Νοέμβριο έφερε την πολύ ευχάριστη είδηση, που περίμενε το ελληνικό συγκρότημα των ανδρών έπειτα από τη μεγαλειώδη πορεία του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!

Χάρη στα εντυπωσιακά αποτελέσματα στο Σβέσατ και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου η ομάδα του Κώστα Βατσακλή σημείωσε φοβερή άνοδο πέντε θέσεων και φιγουράρει πια στο νούμερο 11 του κόσμου!

Επέστρεψε σε τόσο ψηλά βαθμολογικά επίπεδα ύστερα από δύο και πλέον χρόνια κι επιβεβαιώνει και από αυτή την πλευρά ότι παραμένει στην ελίτ του παγκοσμίου στερεώματος! Είναι γνωστό άλλωστε, ότι και το προσεχές Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού, την άνοιξη του 2014 στο Τόκιο, θα τη βρει στην 1η κατηγορία (Championship Division) όπου την τελευταία φορά, στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2012, είχε τερματίσει στην απόλυτα τιμητική 12η θέση!

Στον ατομικό πίνακα αξιολόγησης, που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα, εμφάνισαν βελτίωση και οι τρεις αθλητές, οι οποίοι είναι ψηλότερα από ελληνικής πλευράς και πήραν μέρος σε όλους τους αγώνες της εθνικής μέχρι το μετάλλιο. Ο Παναγιώτης Γκιώνης ανέβηκε 29 θέσεις (θυμίζουμε νούμερο 35 από 64), ο Κώστας Παπαγεωργίου 21 (150 από 171) και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα 1 (67 από 68).

Δεδομένου λοιπόν, αυτό μέτρησε καθοριστικά και στους υπολογισμούς για το World Team Ranking.Η Ελλάδα αναρριχήθηκε στο νούμερο 11 με 244 βαθμούς από το νούμερο 16 του Οκτωβρίου (τότε είχε 234 βαθμούς), ξεπέρασε χώρες όπως η Γαλλία, η Σουηδία και η Λευκορωσία, ενώ είναι 4 βαθμούς πίσω από τη 10η Ρωσία.

Να σημειωθεί ότι η αμέσως προηγούμενη φορά, που το συγκρότημα των ανδρών βρισκόταν στο νούμερο 11 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν τον Οκτώβριο του 2011, ενώ έχει φυσικά και καλύτερα πλασαρίσματα. Τον Αύγουστο του 2010 εμφανιζόταν στο νούμερο 10, τον Ιούλιο του ίδιου έτους στο νούμερο 8, ενώ ολόκληρο το 2009 ήταν στην πρώτη 10άδα του κόσμου με κορυφαία θέση γενικώς την 6η τον Νοέμβριο!

Άνοδο είχε και η εθνική μας ομάδα των γυναικών στον αντίστοιχο πίνακα. Αυτόν τον μήνα βρίσκεται στο νούμερο 33 με 168 βαθμούς όταν τον Οκτώβριο ήταν στο νούμερο 37 με 164. Με αυτά τα αριθμητικά δεδομένα δεν κινδυνεύει η συμμετοχή της στη 2η κατηγορία του επόμενου Παγκοσμίου πρωταθλήματος, άσχετα το αν το 2012 είχε περιοριστεί σε θέσεις υποβιβασμού (το W.T.R).