Πινγκ-Πονγκ – Παραμένουν ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη Γκιώνης και Εθνική!

Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση συνεχίζει να κάνει άλματα. Η πολύ καλή δουλειά, ο σωστός προγραμματισμός, οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι και η στήριξη της ομοσπονδίας έχουν φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες παίκτριες τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Πριν από λίγες ημέρες η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης δημοσίευσε τους πίνακες της παγκόσμιας κατάταξης με τον Παναγιώτη Γκιώνη να «σκαρφαλώνει» ακόμη ψηλότερα (μια θέση σε σχέση με τον Ιούλιο) και να βρίσκεται στην 22η θέση στον κόσμο! Αυτή είναι και η ψηλότερη θέση που έχει βρεθεί ποτέ στην καριέρα του ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης, καθώς από το 2005 βρισκόταν αναμέσα στις θέσεις 50-60!

«Για να πω την αλήθεια δεν το φανταζόμουν», δήλωσε στο othersportsnews.gr ο παίκτης της Borussia. «Είναι γεγονός ότι από τότε που άρχισα να συνεργάζομαι με τον Κώστα Βατσακλή ανέβηκα κάποιες θέσεις παραπάνω, αλλά ότι θα έφτανα μια ανάσα από την 20άδα μου φαινόταν πολύ δύσκολο. Ωστόσο, δύσκολο μου φαινόταν ότι θα πάρω μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οπότε φτάνω στο συμπέρασμα ότι με προπόνηση, αλλά και με την εμπειρία που αποκτάς όσο μεγαλώνεις, μπορεί να φανεί η δουλειά σου στην Ελλάδα. Στις άλλες χώρες τα πράγματα είναι αντελώς διαφορετικά και τα πάντα ξεκινούν, σε επαγγελματικό επίπεδο από μικρή ηλικία».

Ο Γκιώνης έχει συγκεντρώσει 2325 βαθμούς και είναι πάνω από τον Πορτογάλο Tiago Apolonia (2320) και λίγο πιο κάτω απο μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας επιτραπέζιας αντισφαίρισης όπως τον Γερμανό Bastian Steger (19η θέση) που έχει 2338, τον Κορεάτη Eonrae Cho (20η θέση) που έχει 2334 και τον αθλητή από την Κινέζικη Ταϊπέι, Chien-An Chen που έχει συγκεντρώσει 2330 και βρίσκεται στην 21η θέση.

Άνοδος και για τους υπόλοιπους Έλληνες παίκτες!

Άλμα στους πίνακες της παγκόσμιας κατάταξης δεν έκανε μόνο ο Παναγιώτης Γκιώνης, αλλά και οι υπόλοιποι Έλληνες παίκτες. Ο «θρύλος» της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο οποίος έχει φτάσει στο ψηλότερο σημείο (από ελληνικής πλευράς) στους πίνακες όταν και βρέθηκε στο νούμερο 7 (Ιανουάριος 2001), είχε άνοδο τεσσάρων θέσεων και πλέον βρίσκεται στην 80η θέση με 2086 βαθμούς.

Στην 116η θέση (από την 121η) πλασαρίστηκε ο εξαιρετικός Κώστας Παπαγεωργίου, ο οποίος έχει 1986 βαθμούς και ισοβαθμεί με τους Mikhail Paikov (Ρωσία) και Romain Lorentz (Γαλλία).

Άλμα δέκα θέσεων(!) για τον Κώστα Λαγογίαννη ο οποίος βρέθηκε από το νούμερο 243 στο 233 έχοντας  1653 βαθμούς, ενώ και ο πρωταθλητής Ελλάδος με τη φανέλα του Ολυμπιακού, Τάσος Ρηνιώτης, σημείωσε άνοδο δύο θέσεων και από την 354η θέση βρέθηκε στην 352η έχοντας 1457 βαθμούς.

Να αναφέρουμε οτι στις τρεις πρώτες θέσεις του πίνακα στους άνδρες βρίσκονται τρεις Κινέζοι, με τον Xin Xu να είναι για ακόμη έναν μήνα στην κορυφή με 3098 βαθμούς, ενω τον ακολουθούν οι Long Ma και Zhendong Fan με 3023 και 2971 βαθμούς αντίστοιχα.

Στις γυναίκες η πρώτη Ελληνίδα που συναντάμε στην πίνακα της παγκόσμιας κατάταξης είναι η Κατερίνα Τόλιου, η οποία έχασε οκτώ θέσεις υποχωρώντας από την 252η στην 260η έχοντας 1788 βαθμούς.

Η πρώτη ελληνική τριάδα συμπληρώνεται από την Αγγελική Παπαδάκη, η οποία υποχώρησε επτά θέσεις σε σχέση με τον Ιούλιο και πλέον είναι στην 304η θέση με 1702 βαθμούς και την Μαρία Χριστοφοράκη που έχασε με τη σειρά της έξι θέσεις και είναι στην 315η με σύνολο 1683 βαθμών.

Η Κίνα κυριαρχεί και στις γυναικες με την Shiwen Liu να είναι πρώτη στον κόσμο με 3205 βαθμούς, και τις Ning Ding και Xiaoxia Li να ακολουθούν με 3167 και 3070 βαθμούς αντίστοιχα.

Αναλυτικά πως έχει διαμορφωθεί ο πίνακας της παγκόσμιας κατάταξης τον μήνα Αύγουστο σε άνδρες και γυναίκες

Στην 10η θέση του κόσμου η Εθνική!

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της Εθνικής ομάδας των ανδρών συνεχίζουν να την διατηρούν μέσα στις δέκα καλύτερες ομάδες στον κόσμο! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται για έναν ακόμη μήνα μέσα στη δεκάδα ισοβαθμώντας με τη Σουηδία με 242 βαθμούς. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα έχει από κάτω της ομάδες-σχολές στο χώρο της παγκόσμιας επιτραπέζιας αντισφαίρισης, όπως τη Δανία (17η), τη Ρουμανία (19η), τη Γαλλία (14η) τη Ρωσία (12η) και την Πολωνία (13η).

Στην κορυφή βρίσκεται πάντα η Κίνα με 262 βαθμούς, ακολουθεί η Γερμανία με 260, η Ιαπωνία είναι στην 3η θέση με 258, ενώ την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν οι Κορέα (256), Πορτογαλία (254) και Κινέζικη Ταϊπέι με 252 βαθμούς.

Στην κατηγορία των γυναικών η Εθνική μας έχει υποχωρήσει τρεις θέσεις και πλέον βρίσκεται στην 43η με 160 βαθμούς. Η Κίνα είναι στην κορυφή με 242 βαθμούς, ενώ πίσω της βρίσκονται οι Ιαπωνία (240), Σιγκαπούρη (238), Χονγκ Κονγκ (236) και Κορέα με 234 βαθμούς.