Πινγκ-Πονγκ – Παναγιώτης Γκιώνης: «Από τη δίκη μας απόδοση εξαρτάται»

Αναμφίβολα, ο Παναγιώτης Γκιώνης είναι ένα από τα πιο «hot» ονόματα της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Δεν του χαρίστηκε κάτι. Πάλεψε γι’ αυτό. Ίσως αυτή η περίοδος να είναι η πιο δύσκολη, αλλά παράλληλα είναι και η καλύτερη στη μέχρι τώρα πορεία του.

Βρίσκεται στην ψηλότερη θέση της παγκόσμιας κατάστασης, στην καριέρα του, ενώ και η μεταγραφή του στη γερμανική Βorussia Duesseldorf είναι μια νέα πρόκληση. Ο κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου (ατομικό) στο περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μίλησε στο othersportsnews.gr για τους αντιπάλους που θα βρει μπροστά της η εθνική ομάδα των ανδρών στα τραπέζια της Πορτογαλίας στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Νομίζω ότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η έχουμε μια βατή κλήρωση. Στόχος είναι η πρόκριση στα προημιτελικά και θεωρώ ότι αυτός ο στόχος εξαρτάται από τη δική μας απόδοση».

Είναι πολύ λογικό ότι μετά το θρίαμβο της Αυστρίας την εθνική μας να την…περιμένουν όλοι στη γωνία. Αυτό όμως είναι κάτι που περιμένουν όλοι οι διεθνείς. «Σίγουρα όλες οι ομάδες θα μας αντιμετωπίσουν διαφορετικά. Ωστόσο επιμένω να λέω στο ότι αν εμείς καταφέρουμε να μπουμε συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια μας και να κάνουμε αυτό που πρέπει τότε θα είμαστε σε θέση να βρεθούμε στη μια εκ των δύο θέσεων που οδηγούν στα προημιτελικά».

Ο Γκιώνης μας μίλησε και για τον 53χρονο Ισπανό (κινεζικής καταγωγής) He Zhiwen. «Είναι ένας πολύ καλός επιθετικός παίκτης. Δεν θυμάμαι να τον έχω κερδίσει ποτέ στα μεταξύ μας παιχνίδια, ενώ και με τον Καλλίνικο (Κρεάνγκα) έχουν αναμετρηθεί πολλές φορές. Γενικά, όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει όλους τους παίκτες που θα βρούμε μπροστά μας και γι’ αυτό τόνισα ότι αν μπορέσουμε και μπούμε συγκεντρωμένοι θα καταφέρουμε να εκπληρώσουμε το στόχο μας. Ελπίζω όλα να πάνε καλά».