Πινγκ-Πονγκ – Μέλος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ο Πανιώνιος!

Ο ιστορικός Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης αποτελεί εδώ και δυόμιση μήνες νέο κι εκλεκτό μέλος της πλατιάς οικογένειας της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης!

Ο Πανιώνιος ίδρυσε πρώτη φορά στην ιστορία του τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης και το πρόσθεσε στα 10 αθλήματα που καλλιεργεί. Άρχισε με πολύ κέφι και καλές προϋποθέσεις τη δραστηριότητά του στις 14 Οκτωβρίου και μάλιστα, είναι ήδη έτοιμος να διοργανώσει σε δύο εβδομάδες το πρώτο τουρνουά για βετεράνους, ανεξάρτητους, αλλά και εν ενεργεία αθλητές κι αθλήτριες, κυρίως για να διαδώσει το άθλημα στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Σμύρνης και φυσικά να κάνει περισσότερο γνωστή τη δική του προσπάθεια.

Η πρώτη σκέψη για δημιουργία τμήματος πινγκ πονγκ προέκυψε στους «κυανέρυθρους» τον Ιούνιο του 2012. Αναζητήθηκαν τότε και χώροι στέγασης, όμως άλλες έγνοιες και προβλήματα του σωματείου απέσπασαν κάποια στιγμή την προσοχή από το συγκεκριμένο θέμα.

Για έναν χρόνο υπήρξε στασιμότητα ώσπου τον Ιούνιο του 2013 επανήλθε η ίδια σκέψη με πρωτοβουλία του οργανωμένου φιλάθλου της ομάδας Παναγιώτη Μάργαρη, ο οποίος ασχολείται ερασιτεχνικά με το άθλημα και το αγαπά.

Η δραστηριότητα ασκείται σε αίθουσα, που βρίσκεται κάτω από τη θύρα 8 στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Πανιωνίου. Είναι στη διεύθυνση Χρυσοστόμου Σμύρνης 1 και Σοφούλη. Ο χώρος διαθέτει 4 τραπέζια, τάραφλεξ σε όλο το δάπεδο και καλό φωτισμό.

Επόμενος στόχος των υπευθύνων είναι να τον ενισχύσουν και με ρομπότ προπόνησης. Ήδη απασχολούνται 66 αθλητές, 32 παιδιά και 34 ενήλικοι. Προπονητής έχει αναλάβει από την πρώτη ημέρα ο Βαλάντης Μανουσάκης, που είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο πινγκ πονγκ αλλά και αθλητής. Φέτος δεν κατέστη χρονικά δυνατό να σχηματιστούν ομάδες για να πάρουν μέρος στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., όμως αυτό θα γίνει σίγουρα από τη νέα σεζόν. Ήδη άλλωστε, αθλητές που πηγαίνουν στο σωματείο, έχουν αρχίσει να μετέχουν σε ατομικά τουρνουά.

Προπονήσεις διεξάγονται καθημερινά από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή σε απογευματινές ώρες. Επίσης, κάθε Σάββατο πρωί δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά με νοητική υστέρηση από το ειδικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου να έρχονται σε επαφή με το άθλημα, ενώ την ίδια ημέρα της εβδομάδας γίνεται κάποιες φορές και προπόνηση για τους αθλητές μικρής ηλικίας. Η μηνιαία συνδρομή των αθλούμενων για το τμήμα έχει οριστεί στα 25 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στις προκηρύξεις, που έχουν αναρτηθεί από χτες στο σάιτ της ομοσπονδίας (www.httf.gr) και την ενότητα «διάφορα νέα».

Ο Πανιώνιος τιτλοφορεί το τουρνουά και σαν «χορηγική πρόταση», αφού είναι δεδομένο ότι στα πρώτα του βήματα χρειάζεται οικονομική στήριξη. Εκτός από τις αφίσες λοιπόν, φτιάχνει μπλουζάκια και διαφημιστικό υλικό με σκοπό να δώσει το στίγμα του σε όσους πιθανώς θελήσουν να βοηθήσουν το τμήμα.