Πινγκ-Πονγκ – Εκπληκτική Τόλιου, με το δεξί και οι γυναίκες

Ekaterinburg, Ρωσία— Μπορεί οι άνδρες να έκαναν την αρχή, όμως οι γυναίκες συνέχισαν μια υπέροχη μέρα για την επιτραπέζια αντισφαίριση επικρατώντας στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Βελγίου με 3-1 νίκες.

Το εθνικό μας συγκρότημα αν και βρέθηκε πίσω, μετά την ήττα της Παπαδάκη, στη συνέχεια κατάφερε να δείξει χαρακτήρα, αλλά και πολύ καλό αγωνιστικό προφίλ και με τρεις συνεχόμενες νίκες να πάρει τους βαθμούς της νίκης στον τέταρτο όμιλο της Challenge Division (2η κατηγορία).

Η εξέλιξη του αγώνα

Αγγελική Παπαδάκη – Lisa Lung 1-3

Η…Βελγίδα θα πάρει το πρώτο, αλλά και το δεύτερο σετ με 11-7 και 11-6, η Παπαδάκη όμως θα φωνάξει παρούσα στο τρίτο σετ μειώνοντας σε 2-1. Στο τρίτο σετ η Lung θα πάρει διαφορά τριών πόντων με 8-5, ενώ στη συνέχεια θα κάνει το 10-8 με την Παπαδάκη να προσπαθεί να φτάσει στην ανατροπή. Ωστόσο η Lung θα πάρει τον πόντο που χρειάζεται (11-8) δίνοντας το προβάδισμα στο Βέλγιο με 1-0 νίκες.

Κατερίνα Τόλιου – Nathalie Marchetti 3-1

Το σόου της Τόλιου ξεκινάει. Προβάδισμα με 4-2 και 7-3 στο πρώτο σετ. Η Marchetti πλησιάζει στο 7-5, αλλά η Τόλιου δεν καταλαβαίνει από πίεση. Ανεβάζει και πάλι μια ταχύτητα κάνοντας το 9-5 και λίγο αργότερα σφραγίζει το σετ με 11-8.

Στο δεύτερο σετ η Τόλιου θα πάρει και πάλι προβάδισμα με 3-1 και 5-3, όμως αυτή τη φορά η Marchetti θα καταφέρει να επιβάλει το παιχνίδι της γυρίζοντας το παιχνίδι στο 7-6 και με τέσσερις διαδοχικούς πόντους ολοκλήρωσε το σετ με 11-6 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το τρίτο σετ θύμισε λίγο το πρώτο. Η Τόλιου με τη γνωστή συνταγή θα πάρει το προβάδισμα με 4-2. Η Marchetti ισοφαρίζει σε 4-4, αλλά η Τόλιου την αφήνει πίσω και στο 8-5. Πίεση και πάλι από τη Βελγίδα που μειώνει σε 8-7, αλλά η Τόλιου θα πάρει το σετ με 11-8 και το προβάδισμα με 2-1.

Το τέταρτο σετ κρίθηκε μέσα σε 26 λεπτά με τις δύο παίκτριες να κάνουν αρκετά λάθη, αλλά την Ελληνίδα να είναι και πάλι νικήτρια. Η Τόλιου πήρε και πάλι από νωρίς δύο πόντους διαφορά (3-1, 4-2, 5-3) με την Marchetti να ακολουθεί από κοντά. Όμως τα λάθη της Βελγίδας αποδείχθηκαν σημαντικά και καθοριστικά με αποτέλεσμα η Τόλιου να πάρει διαφορά τεσσάρων πόντων (8-4) ολοκληρώνοντας τη νίκη με 11-5 ισοφαρίζοντας σε 1-1 για λογαριασμό της Ελλάδας.

Μαρία Χριστοφοράκη – Margo Degraef 3-2

Η πιο συναρπαστική αναμέτρηση. Ίσως και η πιο κρίσιμη για την εξέλιξη του αγώνα. Η Χριστοφοράκη ξεκινάει πολύ καλά. Καλό σερβίς το οποίο φέρνει σε δύσκολη θέση την Degraef. Η Ελληνίδα παίκτρια θα πάρει διαφορά τριών πόντων (8-5), με την Βελγίδα να μειώνει σε 9-7, στην τελευταία της προσπάθεια να σώσει το σετ, το οποίο όμως είχε ήδη κερδηθεί από την Χριστοφοράκη με 11-8.

Το δεύτερο σετ ήταν από τα πιο δραματικά με την Χριστοφοράκη να κάνει ό,τι μπορεί για να το κατακτήσει. Θα πάρει και πάλι προβάδισμα στην αρχή του σετ, όμως η Degraef θα τρέξει ένα μεγάλο σερί φτάνοντας πρώτη στους 10 πόντους την ίδια ώρα που η Χριστοφοράκη είχε 7. Όμως η Ελληνίδα δεν το έβαλε κάτω και με ένα 3-0 έφτασε στο 10-10! Ωστόσο, η Degraef κατάφερε να «λυγίσει» την Ελληνίδα παίκτρια επικρατώντας με 13-11 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο σετ η Βελγίδα ξεκινάει εντυπωσιακά φτάνοντας με ένα μεγάλο σερί στο 6-0 και στο 8-1. Η Χριστοφοράκη δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να χάσει ενέργεια για να πλησιάσει και χάνει το δεύτερο σετ με 11-3 με την Degraef να παίρνει το προβάδισμα στα σετ με 2-1.

Η Χριστοφοράκη όμως δεν ξέχασε και «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα. Η διαφορά εκτοξεύθηκε στο 10-1 με το σετ να ολοκληρώνεται με 11-3 αυτή τη φορά όμως υπέρ της Ελληνίδας παίκτριας.

Το παιχνίδι στο πέμπτο σετ. Η Χριστοφοράκη μπαίνει με αποφασιστικότητα. Εξαιρετικές επιθέσεις με ρυθμό, τρομερές άμυνες και προβάδισμα με 7-3 και 8-4. Το σετ και η νίκη είναι δική της. Φτάνει πρώτη στους 10 πόντους και με 11-5 κατακτά το σετ τη νίκη και δίνει στην Ελλάδα το προβάδισμα με 2-1 νίκες.

Κατερίνα Τόλιου – Lisa Lung 3-0

Όλα για όλα. Το παιχνίδι που σε περίπτωση κατακτούσε η Τόλιου θα χάριζε στην Ελλάδα ένα ιδανικό ντεμπούτο σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η Τόλιου μπαίνει και απλά «καθαρίζει» την…Βελγίδα Lung.

Το πρώτο σετ ήταν και το πιο δραματικό με την Τόλιου να κάνει απίστευτα πράγματα. Η Lung θα βρεθεί μπροστά με 9-7 και 10-8. Η Τόλιου όμως συνεχίζει να απειλεί. Θα ισοφαρίσει σε 10-10, ενώ αμέσως μετά θα φτάσει δύο φορές μια ανάσα από τη νίκη την οποία και θα πάρει με 14-12! Απίστευτο σετ, εξαιρετική Τόλιου.

Στο δεύτερο σετ η Τόλιου ξεκινάει και πάλι τις επιθέσεις, η Lung τα λάθη και η διαφορά αρχίζει να ανεβαίνει με το σκορ να σταματάει στο 7-2. Η Lung θέλει να επιστρέψει. Παιχνίδι χωρίς ρίσκο και περιμένει τα λάθη της Τόλιου. Πλησιάζει στο 9-5 και λίγο αργότερα στο 10-9, όμως η Τόλιου θα πάρει και πάλι το σετ αυτή τη φορά με 11-9 κάνοντας το 2-0.

Μια ανάσα από την πρώτη νίκη. Τρίτο σετ και αντί να αγχωθεί η Τόλιου η νευρικότητα πάει στην Lung. Η Τόλιου κάνει το παιχνίδι της και «εξαφανίζεται» με 5-2 και 7-3. Τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει. Η νίκη είναι δική της και έρχεται με 11-6 με την Ελλάδα να κάνει ποδαρικό με το δεξί κατακτώντας μία σημαντική νίκη ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Επόμενη αντίπαλος η Αγγλία η οποία κέρδισε άνετα τη Φινλανδία με 3-0.