Πατινάζ – WCShanghai: Έτοιμοι να γράψουν ιστορία Chock και Evans

Chock και Bates, οι οποίοι πήραν την 8η θέση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Sochi και την 5η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014, συγκέντρωσαν 74,47 βαθμούς στην Shanghai. Αυτό σημαίνει ότι έχουν ένα προβάδισμα 1,79 πόντων από τους Καναδούς Kaitlyn Weaver και Andrew Poje πριν το ελεύθερο πρόγραμμα.

Αν η Chock και ο Bates διατηρήσουν την κορυφή θα γίνουν οι πρώτοι Αμερικανοί μετά τους κατόχους του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου του Sochi, Meryl Davis και Charlie White, που κερδίζουν παγκόσμιο τίτλο στο χορό στον πάγο.

Στο μεταξύ, οι Ιταλοί παγκόσμιοι πρωταθλητές Anna Cappellini και Luca Lanotte είναι στην 3η θέση με διαφορά 29 εκατοστών του βαθμού από τους Καναδούς.

Το δίδυμο από τον Καναδά  Meagan Duhamel και Eric Radford είχαν μία αλάνθαστη εμφάνιση στο σύντομο πρόγραμμα με αποτέλεσμα να πάρουν ένα ευρύ προβάδισμα στα ζευγάρια. Το δίδυμο, αήττητο σε 5 διεθνείς διοργανώσεις αυτή τη σεζόν, πήρε 76,98 βαθμούς και βρίσκεται μπροστά με διαφορά τεσσάρων βαθμών από τους βετεράνους Κινέζους Pang Qing και Tong Jian, πριν το ελεύθερο πρόγραμμα, με τους τελευταίους να αγωνίζονται για 16η φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι Sui Wenjing και Han Cong, επίσης από την Κίνα, είναι στην 3η θέση.