Πατινάζ – NHK Trophy 2013: Volosozhar και Trankov ξεχώρισαν στο σύντομο πρόγραμμα

ΤΟΚΙΟ– Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του NHK Trophy με το σύντομο πρόγραμμα στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών και ζευγαριών. Η Ιαπωνία απόδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι η ανερχόμενη δύναμη στο καλλιτεχνικό πατινάζ καθώς Daisuke Takashi και Mao Asada κυριάρχησαν στους άνδρες και τις γυναίκες αντίστοιχα.

Φυσικά η ομάδα της Ιαπωνίας εκπροσωπήθηκε επάξια, στο πρώτο μέρος της διοργάνωσης, τόσο από τους Nobunari Oda και Takahiro Mura οι οποίοι βρίσκονται μέχρι στιγμής στην 3η και στην  5η θέση στους άνδρες, όσο και από τις Akiko Suzuki και Satoko Miyahara που είναι στην 2η και 6η θέση στις γυναίκες.

Ωστόσο, στο σύντομο πρόγραμμα την παράσταση έκλεψαν οι Tatiana Volosozhar και Maximi Trankov που μετά από μια φανταστική εμφάνιση προηγούνται στο σύντομο πρόγραμμα με 82.03 βαθμούς.

Το ζευγάρι από τη Ρωσία, χόρεψε υπό τους ήχους του Masquerade Waltz (Aram Khatchaturian), δικαιώνοντας τόσο τους προπονητές τους (Nina Mozer, Stanislav Morozov), όσο και τη χορογράφο τους Alla Kapranova.

Ακολούθησαν, αρκετά πιο πίσω, τα δύο ζευγάρια από την Κίνα οι Wenjing Sui/Cong Han και Cheng Peng/Hao Zhang με 70.13 και 65.09 βαθμούς αποτελέσματα που έδειξαν ότι θα έχουν πολύ δύσκολο έργο στο ελεύθερο πρόγραμμα προκειμένου να ξεπεράσουν το δίδυμο Volosozhar/Trankov.

Στην κατηγορία των ανδρών ο Daisuke Takahashi με το Sonatino for Violin (Mamoru Samuragochi) πήρε σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου καθώς βαθμολογήθηκε με 95.55, ενώ τον ακολούθησε ο εξαιρετικός Ισπανός Javier Fernandez, ο οποίος στην πρώτη του συμμετοχή στις σειρές των Grand Prix, ολοκλήρωσε την προσπάθεια του σύντομου προγράμματος με 84.78 βαθμούς.

Λίγο πιο πίσω βρέθηκε ο Ιάπωνας Noburani Oda με 82.70 βαθμούς, ενώ την πρώτη 6αδα συμπλήρωσαν οι Adam Rippon (ΗΠΑ) με 82.25, Takahito Mura (Ιαπωνία) με 79.97 και Sergei Voronov (Ρωσία) με 79.80 βαθμούς.

Στις γυναίκες η εκπληκτική Mao Asada «μάγεψε» για ακόμη μια φορά με την εμφάνισή της ολοκληρώνοντας το σύντομο πρόγραμμα στην κορυφή της βαθμολογίας με 71.26 βαθμούς, αφήνοντας πίσω της την συμπατριώτισσά της Akiko Suzuki που πήρε 66.03 βαθμούς.

Τρίτη ήταν η Elena Radionova με 62.83, όσους βαθμούς είχε και Gracie Gold (ΗΠΑ), η οποία όμως είχε χαμηλότερη βαθμολογία στο τεχνικό κομμάτι (32.55, έναντι 34.12 της Radionova), ενώ στην 5η και 6η θέση κατέλαβαν η Ιταλίδα Valentina Marchei με 61.90 βαθμούς και η Satoko Miyahara (Ιαπωνία) με 58.39 βαθμούς.