Πατινάζ – ISU Grand Prix: Η δράση μεταφέρεται στον Καναδά

Μετά από το πρώτο Grand Prix καλλιτεχνικού πατινάζ στο Detroit σειρά έχει ο Καναδάς όπου θα φιλοξενήσει τις επόμενες δύο ημέρες (25-27.10) τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου στο δεύτερο κατά σειρά Grand Prix, από τα συνολικά έξι που θα πραγματοποιηθούν ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Sochi.

Συνολικά 51 αθλητές και αθλήτριες από τις εννέα χώρες-μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας (ISU), θα διαγωνιστούν στις τέσσερις κατηγορίες του Saint John, στο σύντομο και ελεύθερο πρόγραμμα Ανδρών, Γυναικών, Ζευγαριών και του χορού στον πάγο.

Στους Άνδρες, ο «οικοδεσπότης» και κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στα τελευταία τρία παγκόσμια πρωταθλήματα, Patrick Chan θα έχει πολύ μεγάλο ανταγωνισμό, απέναντι στους δυνατούς Ιάπωνες Yuzuru Hanyu, Takahito Mura και Nobunari Oda, ενώ με μεγάλη αγωνία αναμένουμε και τις εμφανίσεις των Αμερικανών Jermy Abbott και Ross Miner, όπως  φυσικά και του συμπατριώτη τους και παγκόσμιο πρωταθλητή στην κατηγορία των Junior Joshua Farris.

Στις γυναίκες δεν υπάρχει το ξεκάθαρο φαβορί, καθώς η «ασημένια» του παγκόσμιου πρωταθλήματος Akiko Suzuki (Ιαπωνία), η περσινή νικήτρια του συγκεκριμένου Grand Prix Kaetlyn Osmond (ΗΠΑ), αλλά και η εξαιρετική Ρωσίδα (παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κατηγορία των junior) Julia Lipnitskaia, θα δώσουν μεγάλη μάχη για το χρυσό μετάλλιο.

Στα ζευγάρια, η μεγάλη απουσία είναι αναμφίβολα των Volosozhar και Trankov, με αποτέλεσμα το ζευγάρι από τον Καναδά Meagan Duhamel και Eric Radford να είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Από εκεί και πέρα ελπίδες έχει και το ζευγάρι από την Κίνα (τρεις φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές στην κατηγορία των juniors) Whenjing Sui και Cong Han, ενώ μεγάλη πιθανότητα για να βρεθεί στο βάθρο των νικητών έχει και το ζευγάρι από την Ιταλία (χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) Stefania Berton και Ondrej Hotarek, όπως και αυτό από τις ΗΠΑ, Haven Denney και Brandon Frazier.

Τέλος, για το χορό στον πάγο, τα ζευγάρια από τον Καναδά Tessa Virue/Scott Moir και Kaitlyn Weaver/Andrew Poje θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο. Ωστόσο η έκπληξη μπορεί να έρθει από το ρώσικο ζευγάρι Alexandra Stepanova και Andrei Bukin. Θέση στο βάθρο διεκδικούν επίσης οι Nelli Zhiganshina/Alexander Gaszi (Γερμανία) και Charlene Guignard/Marco Fabbi (Ιταλία).